Timpul acordat jobului si familiei se poate imbina si in economia de piata

De Marcel Hoster
Timpul acordat jobului si familiei se poate imbina si in economia de piata
O grădiniţă pentru copiii angajaţilor, specialişti pentru probleme familiale, organizarea de deplasări pentru angajaţi în vederea efectuării în comun a cumpărăturilor, toate acestea pot părea ceva greu de atins în actualele condiţii economice. Totuşi, o firmă care doreşte obţinerea de rezultate cât mai bune se poate gândi serios la toate aceste propuneri.

Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii si Protecţiei Sociale (INCSMPS) a organizat la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, masa rotundă cu tema „Flexisecuritatea sau când profesia completează cu succes viata de familie”.

Masa rotundă şi-a propus să aducă în atenţia publicului timişorean principiul flexisecuritătii, să informeze şi să conştientizeze actorii relevanţi cu privire la importanta adaptabilităţii si flexibilităţii lucrătorilor, a politicilor şi  întreprinderilor de pe piaţa muncii din România. În cadrul evenimentului, participanţii au aflat informaţii despre practicile de flexisecuritate şi avantajele acestui principiu aplicat frecvent şi cu succes în multe ţări europene. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de exemple de bună practică privind noile concepţii de organizare a muncii care urmăresc îmbinarea reuşită între timpul acordat locului de muncă şi cel dedicat familiei. 

„Grădiniţa firmei, ghişeul family – friendly prin care sunt puşi la dispoziţia angajaţilor specialişti pentru problemele familiale, baby-sitting la cerere, servicii de economisire a timpului precum plata facturilor, sau mici reparaţii, cumpărăturile la comun, cursurile de formare pentru instruirea angajaţilor, sunt exemple de aplicare cu succes a practicilor de flexisecuritate. Ar părea o lume ideală, dar ceea ce se întâmplă, înseamnă, de fapt, transformarea unor vise în programe eficiente pentru angajaţi. Pentru un angajator care abordează un astfel de principiu, avantajele sunt foarte mari. O companie care acordă atenţie familiei este întotdeauna mult mai competitivă pe piaţa muncii.”, a declarat Cătălin Ghinăraru, secretar ştiinţific al INCSMPS, manager de proiect.

Masa rotundă a făcut parte din seria evenimentelor dedicate promovării conceptului de flexisecuritate ce au loc în cele opt regiuni de dezvoltare, în perioada februarie – mai 2012.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !