Tineretul din Romania, in miscare

Tineretul din Romania, in miscare
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor a derulat, în perioada 1 aprilie – 29 mai, proiectul „Tineretul din România în mişcare”.

Proiectul a fost iniţiat la nivel naţional de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi a avut ca scop eficientizarea politicilor în domeniul tineretului prin realizarea unui dialog structurat cu tinerii.

În judeţul Bihor, proiectul a cuprins o serie de întâlniri informative în Oradea, Aleşd, Marghita, Beiuş, Ştei, Salonta, Tinca, Valea lui Mihai, Săcuieni, Bratca, Vadu – Crişului, Şuncuiuş, Borş, Cadea, Sălard, Dobreşti, Suplacu de Barcău, Popeşti, Roşiori, Cetariu, etc., localităţi în care există licee sau organizaţii nonguvernamentale de şi pentru tineret.

În cadrul întâlnirilor au fost distribuite materiale informative privind oportunităţile pe care le au tinerii prin implicarea şi participarea în activităţi de tineret atât cele ce intră în competenţa Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, cât şi cele oferite prin intermediul programului Tineret în Acţiune al Uniunii Europene, CD-uri cu informaţii referitoare la înfiinţarea unei structuri asociative, programul Tineretul în mişcare al UE.

Opinii şi propuneri

Totodată, reprezentanţii Consiliilor de Elevi din liceele şi grupurile şcolare din judeţ şi-au exprimat opiniile şi propunerile privind activitatea de tineret. La finalul proiectului, în 28 mai, a avut loc o întâlnire la nivel judeţean în Centrul de Tineret din Oradea, administrat de Uniunea Studenţilor Maghiari din Bihor, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, întâlnire la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Consiliilor de Elevi din judeţ, precum şi ai structurilor asociative de şi pentru tineret.

„În cadrul acestei întâlniri s-au pus bazele unei viitoare colaborări între Consiliile de Elevi prezente, structuri asociative de tineret precum şi DJST Bihor; au fost prezentate oportunităţile oferite de implicarea în activităţi de voluntariat într-o sesiune interactivă susţinută de Alexandru Iambroszki, membru AIESEC Oradea şi al ONCR – Centrul Local Oradea, acesta dezvăluindu-le tinerilor o serie de lucruri interesante din experienţa sa de voluntar. Au participat 24 de tineri, reprezentanţi ai Consiliilor de Elevi din licee şi grupuri şcolare din Oradea, Beiuş, Marghita, Ştei, Salonta, Aleşd, Tinca, Suplacu de Barcău, Popeşti, Bratca, Dobreşti, precum şi ai structurilor asociative de şi pentru tineret din Bihor”, a spus Ramona Băltăţescu, consilier în cadrul DJST Bihor.

Potrivit acesteia, proiectul are ca priorităţi participarea civică şi facilitarea consultării între autorităţile centrale şi locale şi structurile reprezentative de tineret.

La activităţi au participat aproximativ 300 de tineri, reprezentanţi ai Consiliilor de Elevi din 20 de licee şi grupuri şcolare, precum şi ai structurilor asociative de tineret din judeţ.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !