Tineri educaţi în protecţia mediului

Tineri educaţi în protecţia mediului
HUNEDOARA – În urma încheierii unui contract de colaborare între Garda Naţională de Mediu – Comisariatul judeţului Hunedoara şi Secţiunea de Speologie Rhinolophus Lupeni se derulează un program de educare a tinerilor din şcolile municipiului Lupeni.

„Programul are ca scop conştientizarea elevilor din Lupeni asupra necesităţii protejării naturii şi a mediului în general. Copiilor le sunt prezentate noţiuni generale despre deşeuri şi necesitatea colectării selective a acestora. Până în prezent au participat la manifestare un număr de 20 de elevi”, declară Ştefan Militaru, preşedintele Secţiunii de Speologie Rhinolophus Lupeni.

Acţiunea care a avut deja lor a constat la final în efectuarea unui traseu de 6 km dus – întors pe drumul forestier din zona barajului de acumulare Valea de Peşti. Pe traseul de întoarcere au fost colectate selectiv  deşeurile de pe traseu, circa 10 saci.

În urma parteneriatului dintre Rhinolophus Lupeni şi Comisariatul judeţean Hunedoara al Gărzii de Mediu s-a stabilit un program pe acest an în care se va pune accent pe educaţia tinerilor din Valea Jiului în privinţa protecţiei mediului.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase