Tineri şi îndrăgostiţi

Tineri şi îndrăgostiţi
ORADEA - Ziua Îndrăgostiţilor a fost sărbătorită azi cum se cuvine la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”. Elevii din patru clase de a X-a şi a XI-a au pregătit scenete, poezii şi prezentări în Powerpoint, toate în limba engleză. Video

Programele artistice au fost coordonate de profesoara de limba engleză, Delia Mela. „Acţiunea a fost organizată de Ziua Sfântului Valentin, ca şi în ceilalţi ani”, spune aceasta. „Nu încercăm să copiem sărbătoarea sau s-o importăm. Este un exerciţiu de cultură şi civilizaţie britanică, prin exersarea limbii engleze şi realizarea de proiecte din partea elevilor. Cuvântul de la care s-a pornit a fost „dragostea”.”

Peste zece zile, de Dragobete, elevii vor pregăti un alt program specific, de această dată în limba română.

Tradiţie

Sălile de curs au devenit dis-de-dimineaţă roşii. Baloanele şi inimioarele au ornat pereţii, ferestrele şi băncile şcolarilor. „Elevii din fiecare clasă au împodobit sălile cu inimioare şi diferite planşe, pentru a marca Ziua Îndrăgostiţilor”, spune Ruben Filimion, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”. „Pentru colegiul nostru a devenit o tradiţie. Oraganizăm diverse manifestări din ultimii trei ani.”

Nu mai puţin de 500 de inimioare au fost expuse în clasa a XI-a C. „A fost destul de dificil să împodobim sala. Ne-am organizat pe grupuri, fiecare coleg a contribuit cu ceva”, spune elevul Adrian Mudura.

„Ne-a solicitat puţin, dar ne-am şi distrat de minune, în acelaşi timp.”

Culoarea de ordine: roşul

Pentru a fi în ton cu Valentine’s Day, fetele s-au îmbrăcat în roşu, culoarea pasiunii. „Pentru mine, această zi semnifică foarte mult”, spune Tabita Lucaci, din clasa a XI-a C. „Valentine’s Day înseamnă dragoste, dăruire, pace şi bucurie. Cred că pentru fiecare îndrăgostit este o mare sărbătoare. Aşa ar trebui să fie în fiecare zi, nu doar de Valentine’s Day.”

Băieţii au fost şi ei cuprinşi de spiritul zilei. „Vrei să fii Valenina/Valentinul meu?” a fost întrebarea de succes, care le-a adus câte un pupic din partea fetelor. Ei le-au oferit şi câte un mic cadou: dedicaţii în engleză, bomboane sau ciocolată, ursuleţi de pluş şi trandafiri roşii. Ele le-au întors darul şi din banii de buzunar, le-au cumpărat colegilor jucării specifice şi căni haioase.

Copiii spun că se bucură de această tradiţie şi vor ca şi la anul viitor să o repete. Video

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !