Tinerii absolventi sunt asteptati sa-si gaseasca un loc de munca

De Marcel Hoster
Tinerii absolventi sunt asteptati sa-si gaseasca un loc de munca
Tinerii absolventi sunt asteptati sa-si gaseasca un loc de munca
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vine în sprijinul tinerilor care au absolvit în această vară cursurile şcolilor sau ale universităţilor. Astfel, vineri, 28 septembrie, este pregătită o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. La începutul lunii septembrie aproape 700 de asemenea proaspeţi absolvenţi erau înregistraţi în scriptele oficiale ale AJOFM Timiş.

Conform datelor oficiale, la 3 septembrie 2012 din rândul absolvenţilor s-au înscris în baza de date a AJOFM Timiş în total 697 de asemenea tineri. Dintre aceştia 148 aveau studii superioare, 548 studii liceale, iar o persoană studii la o şcoală profesională.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Timiș va desfăşura bursa special destinată acestei categorii de şomeri în Timişoara, la Casa Tineretului, sitaută pe strada Arieş nr.19. De asemenea, va avea loc şi în Lugoj, la sediul punctului de lucru al AJOFM Timiş din strada Timişoarei 27-3.

La acţiune sunt aşteptaţi atat absolvenţii, dar şi orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Agentii economici care doresc să participe la bursă sunt rugaţi să contacteze AJOFM la numerele de telefon: 0256-294231, 0256-294627, interior 112 sau la adresa de email daniela.mitrica@tm.anofm.ro. Participarea la această acţiune nu presupune nici un fel de cheltuieli din partea agentului economic.

Sprijin pentru cei care angajează absolvenţi

Firmele care sprijină procesul de angajare a celor care au absolvit cursurile unei şcoli medii, profesionale sau de învăţământ superior beneficiază de susţinere de la buget. Prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, prevede că angajatorii care încadrează absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ vor primi pentru fiecare angajat o sumă a cărei valoare este raportată la indicatorul social de referinţă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !