Tinerii, ademeniţi spre politică

Tinerii, ademeniţi spre politică
ORADEA - Convenţia Judeţeană Bihor a Parlamentului Tinerilor din România a organizat o dezbatere publică, tema aleasă fiind „Rolul şi locul tinerilor în peisajul politic bihorean”. La dezbatere au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor partidelor politice prezente pe scena politică a judeţului, dar au răspuns invitaţiei doar două partide, PSD şi PNL.

Întâlnirea a avut loc ieri, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, iar în mijlocul studenţilor orădeni s-au aflat şi câţiva parlamentari bihoreni şi un lider de partid. Moderator al întâlnirii a fost Lucia Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului, care le-a transmis studenţilor că se vor bucura de tot sprijinul său dacă vor dori să se implice.

Politică sau lipit de afişe


Liderii politici prezenţi la întâlniea cu studenţii au încercat să le explice fiecare în modul său de ce există nevoia de implicare din partea tinerilor. De la clasicul „tinerii reprezintă viitorul” la mici descurajări, politicienii au prezentat punctul lor de vedere cu privire la locul tinerilor pe scena politică.
„Societatea nu duce lipsă de valori, dar trebuie să aveţi curajul să vă implicaţi, chiar dacă vor apărea greutăţi”, le-a transmis deputatul Cornel Popa. Ca o replică, preşedintele PSD Bihor le-a explicat studenţilor că „în politică nu ai prieteni şi veţi avea multe decepţii, iar la început politica se rezumă la lipit afişe”. Studenţii prezenţi au mai aflat că rolul Parlamentului Tinerilor din România are rol de şcoală în care se deprind aptitudinile de politician şi munca în echipă, de asememea li s-a cerut să se implice fie şi doar prin exercitarea dreptului la vot.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !