Tinerii, ajutati sã ia startul în afaceri

Tinerii antreprenori cu vârste de pânã la 35 de ani se vor putea înscrie, în curând, în Programul START pentru dezvoltarea abilitãtilor antreprenoriale în rândul tinerilor si facilitarea accesului lor la finantare. Programul va fi derulat de Agentia Nationalã pentru IMM si Cooperatie (ANIMMC).

Bugetul alocat în acest an este de 1.350.000 de lei. Tinerii selectati vor beneficia de sprijin financiar sub formã de credit bancar de maxim 10.000 de euro si ajutor financiar nerambursabil de pânã la 20.000 de lei.

„Se doreste promovarea unui sistem informativ care sã faciliteze mobilitatea tinerilor între sistemul de învãtãmânt si piata fortei de muncã”, spune Cãlin Hãrãgus, reprezentantul Centrului Teritorial de Informare, Consultantã si Instruire pentru IMM si Cooperatie. Elementul care distinge programul START de celelalte programe derulate de ANIMMC este, potrivit lui Cãlin Hãrãgus, adresabilitatea acestuia cãtre persoanele fizice.

Douã etape

În prima etapã a programului, ANIMMC va organiza si finanta cursuri de pregãtire destinate beneficiarilor eligibili, în scopul dobândirii cunostintelor teoretice cu aplicabilitate practicã, inerente initierii si dezvoltãrii unei afaceri de succes. Tinerii care vor acumula minim 50 de puncte, în urma evaluãrii organizate la sfârsitul primei etape, vor fi admisi pentru cea de-a doua etapã a programului.

„Persoanele admise vor primi un credit de cel mult 10.000 de euro iar cele mai bune planuri de afaceri vor fi finantate, în limita a 20.000 de lei”, precizeazã reprezentantul CTICIIMMC. Perioada exactã de înscriere si depunere a formularului de înscriere va fi anuntatã pe site-ul www.animmc.ro.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !