Tinerii bihoreni vor la tara

De Simona Albinaru
Tinerii bihoreni vor la tara
Tinerii fermieri bihoreni nu vor să piardă şansa de a primi până la 40.000 de euro pentru a se muta la ţară fapt pentru care de la până în prezent au depus nu mai puţin de 100 de proiecte în cadrul Măsurii 112.

„Tinerii care vor să ia până la 40.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru a deveni fermieri au ultima şansă să îşi depună proiectele până la sfârşitul acestei luni, având în vedere că în intervalul 1-29 iunie vor fi puşi la bătăie toţi banii disponibili pentru astfel de proiecte pentru actualul exerciţiu financiar 2007-2013”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Fondurile nerambursabile disponibile în această sesiune, pentru finanţarea proiectelor aferente Măsurii 112 sunt de 120,88 milioane euro.

Versiunea Ghidului Solicitantului aplicabilă în sesiunea 2012, include şi modificări cu referire la exploataţiile agricole. Astfel, solicitanţii care preiau mai multe exploataţii agricole de la o persoana (cedent), vor trebui să preia integral cel puţin una dintre exploataţiile agricole”

O altă modificare se aplică în cazul absolvenţilor de liceu, şcoli profesionale sau şcoli de arte şi meserii din promoţia 2012, care doresc să acceseze Măsura 112. Astfel, în această sesiune aceştia pot depune la dosarul cererii de finanţare doar adeverinţa de absolvire a liceului, însă sunt obligaţi să prezinte diploma de studii până la data semnării contractului de finanţare.

Modificări

În ceea ce priveşte planul de afaceri, solicitanţii fondurilor europene nerambursabile trebuie să demonstreze că dimensiunea fermei va creşte cu minimum 4 UDE de la data semnării deciziei de finanţare.

Totodată, pentru proiectele de investiţii ce vizează exploataţiile zootehnice, tinerii fermieri trebuie să deţină în exploataţia agricolă construcţii zootehnice adaptate creşterii animalelor şi păsărilor.

Cu fondurile primite conform deciziei, tinerii fermieri pot implementa standarde comunitare, precum standardul pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din sursele agricole şi standardul pentru laptele crud.

Celelalte standarde precum cele pentru comercializarea de ouă, standardele pentru protecţia viteilor, porcilor, standardele pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în timpul transportului şi standardele pentru comercializarea legumelor şi fructelor proaspete sunt prevăzute de Uniunea Europeana ca obligatorii.

Proiectele de investiţii ce au ca scop implementarea standardelor pentru laptele crud se pot realiza numai în cazul fermelor de bovine existente.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !