Tinerii bihoreni vor la ţară

1Comentariu
Tinerii sunt încurajaţi să se mute la ţară
Tinerii sunt încurajaţi să se mute la ţară
Bihorenii au depus 177 de proiecte prin care solicită sprijin în valoare de 4 milioane de euro.

Bihorenii au depus un număr record de proiecte pentru Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri la ţară. „În cadrul celei de a doua sesiuni de depuneri, care s-a încheiat la sfârşitul lunii noiembrie, au fost depuse nu mai puţin de 177 de poiecte care solicită sprijin financiar în valoare de patru milioane de euro”, a precizat Florian Vesa, director coordonator adjunct la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor. Conform acestuia în prima sesiune de depuneri au fost depuse 40 de proiecte dintre care 38 au şi fost selectate în vederea finanţării.

În cadrul acestei măsuri pot solicita fonduri nerambursabile tinerii fermieri care au vârsta sub 40 de ani şi care se instalează pentru prima oară în calitate de conducător de exploataţie. O altă condiţie este ca exploataţia agricolă să aibă între 6 şi 40 unităţi de dimensiune economică.

Fondurile totale alocate pentru această sesiune de depunere a proiectelor sunt de 55 milioane de euro, iar suma maximă nerambursabilă pentru un proiect este de 25.000 de euro.

Scadenţă

În linie dreaptă au întrat şi depunerile pentru Măsurile 312 şi 313. Astfel pentru aceste măsuri se mai pot depune proiecte până vineri 11 decembrie ora 12.00.

Prin Măsura 312 se oferă sprijin financiar pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi în mediul rural, iar prin Măsura 313 se oferă sprijin financiar pentru încurajarea activităţilor turistice.

Beneficiarii eligibili, în cazul Măsurii 312, sunt microîntreprinderile vechi, dar şi nou înfiinţate, inclusiv persoanele fizice neînregistrate ca agenţi economici dar care se vor angaja să fie autorizate până la data semnării contractului de finanţare.
Cât priveşte beneficiarii eligibili pentru Măsura 313, aceştia pot fi microîntreprinderile, persoanele fizice care se vor angaja să se autorizeze până la semnarea contractului de finanţare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, comunele cu activităţi specifice în domeniul turismului, dar şi organizaţiile neguvernamentale cu activităţi în domeniul turismului.

Pentru Măsura 312, fondurile disponibile sunt de 47.928.710 euro, iar pentru Măsura 313 sunt de 83.114.820 euro. Suma maximă nerambursabilă ce poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 312 este de 200.000 de euro, iar cu cardul Măsurii 313 este tot de 200.000 de euro.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor