Tinerii bihoreni vor la ţară

2Comentarii
Tinerii bihoreni vor la ţară
158 de proiecte, depuse în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri, vo

Tinerii vor să se facă fermieri. Cel puţin aşa reiese din numărul mare de proiecte depuse în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri.

Pe plan naţional, în sesiunea 21 septembrie – 30 noiemrbie 2009 s-au depus 2.702 cu o valoare totală de 57,87 milioane de euro, alocarea financiară disponibilă fiind de 55 de milioane de euro. Bihorenii au depus 177 de proiecte, din care au fost selectate pentru a primi finanţare 158 de proiecte. Valoarea acestora se ridică la 3.586.000 euro. „Tinerii fermieri bihoreni au solicitat sprijin financiar pentru activităţi specifice în fermele vegetale, pentru activităţi în apicultură, pentru investiţii în exploataţii mixte ferme vegetale şi zootehnice dar şi pentru exploataţii floricole şi horticole”, a precizat directorul coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Florian Vesa.

Beneficiarii selectaţi pentru finanţare vor fi notificaţi, în vederea semnării contractului la Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Satu Mare.

Beneficiari

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare, persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole. Exploataţia agricolă trebuie să aibă o anumită dimensiune, să fie situată pe teritoriul ţării şi să fie înregistrată în Registrul fermelor ori Registrul agricol.

Simona Albinaru2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor