Tinerii bihoreni vor sa se mute la tara

De Simona Albinaru
1Comentariu
Tinerii vor să devină fermieri
Tinerii vor să devină fermieri
Peste 500 de tineri fermieri au depus până în prezent dosare de finanţare.

Tinerii fermieri bihoreni nu vor să piardă „ultimul tren” spre fondurile europene. „Pentru ca toţi cei interesaţi să-şi poată depune dosarele de finanţare termenul limită de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor a fost prelungit până pe data de 6 iulie 20128”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor. Măsura 112 este cuprinsă în Programul Naţional de Dezvoltare Rurala (PNDR) şi beneficiază de o alocare de 120.886.096 euro. Aceasta este ultima sesiune de depunere fiind puşi la bătăie toţi banii disponibili pentru astfel de proiecte pentru actualul exerciţiu financiar 2007-2013.

Tinerii fermieri bihoreni nu vor să piardă şansa de a primi până la 40.000 de euro pentru a se muta la ţară fapt pentru care de la până în prezent au depus nu mai puţin de 500 de proiecte în cadrul Măsurii 112.

Modificări

Versiunea Ghidului Solicitantului aplicabilă în sesiunea 2012, include şi modificări cu referire la exploataţiile agricole. Astfel, solicitanţii care preiau mai multe exploataţii agricole de la o persoana (cedent), vor trebui să preia integral cel puţin una dintre exploataţiile agricole”

O altă modificare se aplică în cazul absolvenţilor de liceu, şcoli profesionale sau şcoli de arte şi meserii din promoţia 2012, care doresc să acceseze Măsura 112. Astfel, în această sesiune aceştia pot depune la dosarul cererii de finanţare doar adeverinţa de absolvire a liceului, însă sunt obligaţi să prezinte diploma de studii până la data semnării contractului de finanţare.

În ceea ce priveşte planul de afaceri, solicitanţii fondurilor europene nerambursabile trebuie să demonstreze că dimensiunea fermei va creşte cu minimum 4 UDE de la data semnării deciziei de finanţare.

Totodată, pentru proiectele de investiţii ce vizează exploataţiile zootehnice, tinerii fermieri trebuie să deţină în exploataţia agricolă construcţii zootehnice adaptate creşterii animalelor şi păsărilor.

Cu fondurile primite conform deciziei, tinerii fermieri pot implementa standarde comunitare, precum standardul pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din sursele agricole şi standardul pentru laptele crud.

Celelalte standarde precum cele pentru comercializarea de ouă, standardele pentru protecţia viteilor, porcilor, standardele pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în timpul transportului şi standardele pentru comercializarea legumelor şi fructelor proaspete sunt prevăzute de Uniunea Europeana ca obligatorii.

Proiectele de investiţii ce au ca scop implementarea standardelor pentru laptele crud se pot realiza numai în cazul fermelor de bovine existente.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor