Tinerii de la ţară nu plătesc taxe

1Comentariu
ORADEA – Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Dan Motreanu, a avizat propunerea legislativă de modificare a Legii 18/1991, prin care se elimină taxa pentru scoaterea din circuitul agricol şi silvic a terenurilor din extravilanul localităţilor destinate construcţiei de locuinţe, conform unui comunicat MAPDR.

Propunerea legislativă, iniţiată de şase parlamentari din Camera Deputaţilor, vizează exceptarea de la plata acestei taxe a persoanelor de până în 35 de ani care vor să-şi construiască o locuinţă în mediul rural.

La 40 de ani

„Cred că trebuie să oferim o şansă persoanelor active din mediul rural. Am propus ca vârsta beneficiarilor să crească până la 40 de ani pentru a armoniza şi corela acest ajutor cu cel pe care l-am prevăzut în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală care prevede acordarea unui sprijin pentru instalarea în mediul rural a persoanelor de pănă în 40 de ani”, a precizat ministrul Agriculturii. 

Potrivit propunerii inaintate de MAPDR, vârsta persoanelor care urmeaza să beneficieze de aceasta modificare ar trebui să fie extinsă până la 40 de ani. Legea nr.18/1991 prevedea scoaterea terenurilor din circuitul agricol şi silvic numai prin plata unei taxe. De foarte multe ori, aceasta taxă este de câteva ori mai mare decât preţul terenului, ceea ce conduce ori la descurajarea extinderii suprafeţelor din intravilan, ori la fals în declaraţii şi evaziune fiscală.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor