Tinerii fermieri dornici de bani europeni

1Comentariu
Tinerii fermieri dornici de bani europeni
Sprijinul nerambursabil pentru un tânăr fermier este de minimum 10.000 de euro şi maximum 25.000 de euro.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a încheiat contracte de finanţare pentru 2.783 de proiecte de instalare a tinerilor fermieri. Valoarea fondurilor nerambursabile acordate acestor proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (Măsura 112) este de peste 58,67 milioane de euro. Toate aceste proiecte au fost depuse începând cu prima sesiune de primire a cererilor de finanţare din decembrie 2008 şi până la ultima sesiune a acestui an, septembrie 2010.

„Şi tinerii fermieri bihoreni s-au arătat foarte interesaţi de accesarea fondurilor nerambursabile alocate prin intermediul acestei măsuri a fost şi este în continuare foarte mare”, a precizat Florian Vesa, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor.

Bani

Sprijinul nerambursabil pentru un tânăr fermier este de minimum 10.000 de euro şi maximum 25.000 de euro, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei şi este acordat în scopul dezvoltării exploataţiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale şi animale (materie primă) pentru consum uman şi hrana animalelor. În cursul anului 2011 urmează să fie lansate noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 112, în conformitate cu decizia Comitetului de Monitorizare privind lansarea  sesiunilor în anul 2011, care va fi luată în a doua parte a acestei luni.

Fondurile totale alocate Măsurii 112 prin FEADR sunt de 337.221.484 euro din care contribuţia Guvernului României  20% şi contribuţia Uniunii Europene 80%.

Fondurile nerambursabile pentru Măsura 112 sunt acordate doar pentru fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), fie persoane fizice, fie juridice, cu condiţia ca aceştia să practice în principal activităţi agricole. Exploataţia agricolă a fermierilor trebuie să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE, să fie situată pe teritoriul ţării şi înregistrată în Registrul fermelor şi Registrul agricol. Prin această măsură se doreşte creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor