Tinerii fermieri stimulati

Tinerii fermieri stimulati
Interesul bihorenilor de a se muta la ţară este în scădere.

59 de bihoreni s-au arătat interesaţi să se mute la ţară. Aceştia au depus la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) proiecte în cadrul celei de-a doua sesiuni de depuneri pentru  Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri care s-a derulat în perioada 1-30 septembrie.

„Sprijinul nerambursabil acordat pentru un tânăr fermier este de minimum 10.000 de euro şi maximum 25.000 de euro”, a spus Florian Vesa, directorul Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP).

Acest sprijin are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale şi animale pentru consumul uman şi hrana animalelor. Până în prezent au fost depuse 10 proiecte, dar conform directorului adjunct al OJPDRP Bihor, bihorenii preferă să depună proiectele în ultimele zile.

În cadrul primei sesiuni de depuneri de anul acesta, bihorenii au depus 113 proiecte pe Măsura 112.

Beneficiari

Beneficiarii eligibili ai Măsurii 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare, persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE (Unitate de Dimensiune Economică), situată pe teritoriul ţării şi înregistrată în Registrul fermelor şi Registrul agricol.

Pentru a putea primi sprijin financiar, solicitantul trebuie să îndeplinească un cumul de condiţii. Una dintre acestea este ca beneficiarii să aibă vârsta sub 40 de ani, să se instaleze pentru prima dată în exploataţia agricolă ca şi conducător al acesteia şi să deţină sau să se angajeze să dobândească competenţe şi calificări profesionale în raport cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare. De asemenea, trebuie să prezinte un plan de afaceri pentru dezvoltarea activităţilor din cadrul exploataţiei agricole. În plus, beneficiarii de sprijin trebuie să menţină exploataţia minim trei ani, în caz contrar trebuie să restituie suma primită.

S.Al.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !