Tinerii fermieri timiseni vor sa faca investitii de 13 milioane de euro

De Marcel Hoster
Fermierii cer bani pentru dezvoltarea fermelor
Fermierii cer bani pentru dezvoltarea fermelor
Regiunea Vest nu se află în prima parte a clasamentului solicitărilor depuse pentru obţinerea de bani europeni de către tinerii fermieri. În Timiş au fost cerute aproape cinci procente din valoarea totală a banilor pentru această categorie de finanţare.

Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 5 VEST Timişoara (CRPDRP 5 VEST Timişoara) a primit 1.040 solicitări de finanţare prin Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Obiectivele operaţionale ale acestei măsuri se referă la creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii. Sprijinul acordat în cadrul măsurii are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale şi animale (materie primă) pentru consum uman şi hrana animalelor.

Valoarea fondurilor solicitate prin aceste proiecte, depuse la Oficiile Judeţene aferente CRPDRP 5 VEST Timişoara în perioada 1 iunie – 6 iulie 2012, este de 36.204.000 de euro. Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru legumicultură, ferme vegetale, dar şi pentru creşterea animalelor.

În cadrul Regiunii 5 Vest cele mai multe proiecte au fost depuse pe judeţul Timiş, un număr de 347 proiecte, în valoare de 12.884.000 euro. Având în vedere că valoarea totală a solicitărilor depuse la nivel naţional a depăşit 272 milioane de lei rezultă că în Timiş s-au cerut aproape 5% din valoarea totală a proiectelor depuse.

Judeţul Timiş este urmat de judeţul Arad unde au fost depuse un număr de 296 proiecte în valoare de 10.276.000 euro. Tinerii fermieri din judeţul Caraş – Severin au depus un număr de 213 proiecte în valoare de 7.272.00 euro, iar în judeţul Hunedoara au fost depuse un număr de 184 proiecte în valoare totală de 5.772.000 euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !