Tinerii întreprinzatori, stimulati

3Comentarii
Tinerii întreprinzatori, stimulati
Tinerii sub 35 de ani vor primi ajutor să-şi deschidă o afacere cu finanţare de la stat.

Tinerii cu vârsta sub 35 de ani care doresc să-şi deschidă o afacere vor fi sprijiniţie de Guvern. În şedinţa de miercuri a Executivului a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, precum şi Hotărârea pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a ordonanţei. Prin acest act normativ se va stimula înfiinţarea a cel puţin 1.100 de firme.

Finanţări

Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM va acorda alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50% din valoarea proiectului de investiţii, dar nu mai mult de 10.000 euro. Se vor acorda garanţii de stat până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul Fondului de Garantare. Tinerii nu vor primi banii în mână. Aceştia vor fi alocaţi unui cont din care pot fi plătite cheltuielile eligibile, pe bază de factură. Pe de altă parte, tânărul întreprinzător va beneficia de scutire de asigurările sociale pentru cel mult patru angajaţi.

Facilităţile se aplică pentru tinerii debutanţi în afaceri, de până la 35 de ani, care nu au mai deţinut calitatea de acţionar sau asociat în vreo firmă şi au un plan bun de afaceri cu care să obţină un punctaj cât mai mare la aplicaţia online.

Microîntreprinderea trebuie să aibă în obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activităţi CAEN. Excepţie fac: intermedierile financiare şi asigurările; tranzacţiile imobiliare, activităţile de jocuri de noroc şi pariuri, producţia sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

Tânărul întreprinzător are obligaţia să angajeze cel puţin doi salariaţi la momentul obţinerii facilităţilor de finanţare si să reinvestească cel puţin 50% din profitul realizat în anul precedent.

D.B.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor