Tinerii, invitaţi la voluntariat

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Tinerii, invitaţi la voluntariat
Asociaţia EduBiz promovează voluntariatul în rândul tinerilor. A III-a ediţie a EduFest va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, între ore 16 şi 19, în Parcul 1 Decembrie din Oradea. Întâlnirea se dă în jurul Statuii Ostaşului.

Evenimentul este organizat de EduBiz, cu sprijinul Primăriei Oradea, cu scopul de a atrage tinerii spre voluntariat. Totodată, se doreşte ca EduFest să fie un spaţiu comun de întâlnire şi interacţiune între elevi, studenţi şi organizaţiile orădene.

Startul evenimentului se dă la ora 16.00 cu Treasure Hunt-ul Căutătorii de Meserii, un parcurs în care tinerii pot descoperii profesioniști din diferite meserii, cu care participanții vor avea ocazia să discute și să afle ce presupune munca lor.

În plus, organizatorii au pregătit ateliere creative, instructive și distractive pentru tineri și copii.

De la ora 17.00 la 19.00, organizațiile din Oradea își vor face cunoscute programele destinate tinerilor, copiilor și tuturor celor dorinci să se implice în voluntariat.

Crucea Roșie, Fundația Comunitară Oradea, Caritas Eparhial, Asociația SOS Autism, Centrul Pyramid Learning pentru copiii cu autism, Cercetașii României, Asociația Alsterdorf pentru tinerii din centre de plasament, Noua Acropolă, Clubul Leo Black Eagel, Clubul Interact, Clubul Toastmasters, Coder Dojo, Asociatia SmartLearning Center sunt doar câteva dintre organizaţiile care şi-au anunţat prezenţa la eveniment.

La EduFest va demara și proiectul ”Tinerii de Azi, (re)construiesc Istoria de Mâine” prin care tinerii din liceele și universitatea din Oradea se vor implica în campanii de strângere de fonduri pentru reconstrucția Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea.
Participarea la EduFest este gratuită.

EduBiz este asociație non-profit din România, care dezvoltă programe de educație non-formală pentru copiii și tineri. Scopul EduBiz este să contribuie la dezvoltarea complexă a tinerelor talente prin programe de dezvoltare personală și profesională, emoțională, socială, antreprenorială, programe prin care tinerii își dezvoltă competențe de viață, pentru a deveni tineri responsabili, profesioniștii de mâine.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !