Tinerii mai încrezători în viitor

1Comentariu
Foto arhiva
Foto arhiva
ORADEA – Un sondaj realizat de ANSIT relevă faptul că tinerii sunt mulţumiţi de ofertele de muncă, dar sunt nemulţumiţi de şcoală. Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret Bihor a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor cu finanţarea Autorităţii Naţional pentru Tineret.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.200 de tineri din toată ţara.

„Sondajul «Barometru de opinie tineret 2008» reprezintă viziunea tinerilor asupra aspectelor sociale, educative şi familiale”, informează Marius Chipurici, director al DJT Bihor. Totuşi, coform datelor studiului tinerii se arată mai încrezători într-un trai mai bun pentru anul viitor. Dacă anul trecut 37, 3% dintre tineri considerau că viaţa va fi mai bună acum 44,8 procente consideră că nivelul de trai se va îmbunătăţi.

Corupţia, o problemă

Dacă tinerii sunt mulţumiţi, în mare măsură, de locurile de muncă pe care le pot sau le ocupă şi se arată încântaţi de şansele la un loc de muncă nemulţumirile lor se leagă de corupţia, pe care o consideră o problemă reală în România. Acestei deficienţe i se adaugă şi procentul mare al tinerilor care consideră că şansele pentru achiziţia unei locuinţe proprii sunt destul de mici.

Tinerii nu sunt mulţumiţi nici de educaţia pe care o primesc în şcoli considerând că studiile sunt mai mult pentru cultură generală şi că nu sunt pregătiţi pentru cererea de pe piaţa forţei de muncă.

Pe de altă parte tinerii, deşi puţini, care au timp să analizeze sau sunt interesaţi de politică sunt destul de bine împărţiţi între PD-L, PSD şi PNL, în această ordine. Preferinţele sunt în procente aproximativ egale aproximativ 20% pentru primele două şi undeva în jurul a 16 procente pentru PNL.

Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor