Tinerii rotarieni din Europa se intalnesc in aceasta saptamana la Timisoara

De M. Hoster
Membri ai Rotaract şi Rotary din toate ţările europene se vor intalni la Timisoara
Membri ai Rotaract şi Rotary din toate ţările europene se vor intalni la Timisoara
Un număr de 350 de membri Rotaract şi Rotary din toate ţările europene şi nu numai se vor afla în perioada 17-20 ianuarie 2013 la Timişoara pentru a participa la Întâlnirea Europeană Rotaract 2013. Acţiunea este un excelent prilej de popularizare în întreaga lume a Timişoarei şi a comunităţii locale.

Rotaract European Meeting este una din cele 3 întâlniri anuale importante pentru rotaractienii din Batrânul Continent. În cele 4 zile ale acestui eveniment vor avea loc şedinţe ale reprezentanţilor Rotaract, dar şi vizite organizate în Timişoara.

REM va da ocazia sutelor de străini din cluburile Rotaract participante să cunoască frumuseţile patrimoniului arhitectural şi artistic din Timişoara, vasta istorie a Banatului, cât şi numeroasele tradiţii locale. Toate acestea vor fi posibile datorită pregătirii timp de aproximativ 12 luni, de către rotaractienii timişoreni, a unui amplu program care va include: vizită la Muzeul Satului, turul oraşului, vizită la Muzeul de Artă din Timişoara, vizită la galeria artistului bănăţean Peter Jecza, vizită la Muzeul Revoluţiei. Primirea invitaţilor se va face în cadrul unui concert excepţional organizat de Filarmonica „Banatul” – „Cele patru anotimpuri…” de Vivaldi şi Piazzolla.

Programul va continua cu o cină tradiţională, unde va avea loc şi un workshop de dansuri româneşti. Se va organiza un târg de tradiţii.

Ca proiect social, vor fi sprijinite Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara şi ONG-ul „Salvaţi copiii!”.

Una dintre cele mai frumoase părţi ale programului este reprezentată de seara de gală care se va ţine întru-un cadru festiv în sala de spectacole a Operei Naţionale Române din Timişoara.

Cluburile Rotaract din Timişoara doresc, prin organizarea acestei întâlniri europene, să promoveze patrimoniul şi valorile istorice, artistice şi morale din oraşul de pe Bega şi din Banat. Prin prezenţa a 350 de europeni cu bune conexiuni în comunitatea lor se va putea face o promovare excelentă a Timişoarei. Putem spune chiar că acest eveniment va fi unul dintre primii paşi de pregătire a comunităţii din Timişoara în vederea primirii titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Clubul Rotaract Timişoara, Clubul Rotaract Timişoara Cetate şi Clubul Rotaract Timişoara Ripensis au pregătit cu entuziasm primul REM din 2013, pentru a face vizita celor 350 de participanţi una deosebită, spectaculoasă şi elegantă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !