Tinerii timisoreni au aflat ce inseamna antreprenoriatul chiar de la oamenii de afaceri de succes

De M. Hoster
Mai mulţi tineri timişoreni beneficiază de consiliere
Mai mulţi tineri timişoreni beneficiază de consiliere
Mai mulţi tineri timişoreni beneficiază de consiliere în dorinţa de a le fi asigurat un viitor mai bun la terminarea studiilor. Iar antreprenoriatul poate fi unul dintre domeniile care poate asigura dezvoltarea ulterioară. Grupul Informal de Inițiativă ALTFEL a organizat conferinţa „Antreprenoriat 101”, o acţiune destinată exclusiv tinerilor.

Câteva zeci de persoane au fost selectate pe baza cererilor trimise organizatorilor special pentru a descoperi ce înseamnă antreprenoriatul şi dacă acesta ar trebui să fie domeniul spre care să se poată îndrepta în viitor. Pentru a afla de la cei care au avut succes în dezvoltarea personală în domeniul afacerilor, la eveniment au fost invitaţi mai mulţi conducători de afaceri de succes.

Prin intermediul dialogului direct aceştia au prezentat avantajele, dar şi dezavantajele de a fi propriul patron. “Eu nu sunt un superom de afaceri, nu creez business-uri de succes. Dar am creat o organizaţie care să răspundă ideilor mele, o organizaţie în care lucrez cu oamenii pe care mi doresc, unde mă duc dimineaţa cu zâmbetul de buze”, le spunea studenţilor şi elevilor prezenţi la acţiune Răzvan Ogârcin, managing partner AIMS România.

El a reuşit să dezvolte propria afacere în domeniul recrutării de personal în parteneriat cu una dintre cele mai cunoscute firme din domeniu, încă din timpul facultăţii. El a prezentat avantajele deţinerii propriei afaceri, dar şi greutăţile care pot apărea în domeniu. “Astăzi pot tripla afacerea, dar mâine nu ştiu dacă pot să rezolv cash-flow-ul pentru săptămâna viitoare”, a mai spus Ogîrcin.

Cristian Oneţiu, co-fondator al Life Care a avut un dialog interactiv cu cei prezenţi în sală. “În viaţă îmi doresc să fiu, şi bogat şi fericit, şi sănătos. În afaceri, ca şi în viaţă, nu există sau. Este doar şi. Şi sănătos, şi fericit, şi bogat”, a spus Oneţiu.

După-masă, participanţii la workshop au discutat cu alţi antreprenori, cel mai cunoscut fiind Florentin Banu. De asemenea, le-a fost prezentat conceptul de întreprindere socială şi efectele acesteia asupra societăţii.

„Antreprenoriat 101” este a treia activitate a proiectului „Tânăr, rebel și cu carieră”. Proiectul a fost creat în contextul în care foarte mulți tineri sunt indeciși cu privire la cariera pe care și-o doresc, iar șomajul în rândul tinerilor din România este în continuă creștere. Grupul Informal de Iniţiativă ALTFEL, îşi doreşte ca prin acest proiect să ajute tinerii implicati să îşi descopere identitatea şi să îi ghideze din punct de vedere profesional.

Un alt punct al iniţiativei a însemnat selectarea a 20 de tineri care au participat la câte un eveniment de tip jobshadow, în cadrul căruia au lucrat în cadrul unor companii alături de angajaţii de acolo. Interesant este că o parte dintre participanţi au decis să-şi schimbe visurile în carieră, considerând, după ce au văzut ce înseamnă, de fapt, ale job să facă altceva în carieră.

„Tânăr, rebel şi cu carieră” este finanţat de Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acţiune”, acţiunea 1.2 Iniţiative ale Tinerilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !