Tinerii vor sa se mute la tara

Reactualizat la:
Tinerii vor sa se mute la tara
Fondurile disponibile pentru Masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri sunt de 50.000.000 euro.42 de bihoreni şi-au depus până în prezent dosare de finanţare în cadrul Măsurii 112- Instalarea tinerilor fermieri.

„Conform calendarului APDRP în perioada 1 – 29 iulie 2011 se derulează a cincea sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 112 şi prima sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 322 componenta de investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în 2010”, a precizat Florian Vesa, directorul adjunct al OJPDRP Bihor.

Fondurile disponibile pentru Masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri sunt de 50.000.000 euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 112 este de 25.000 euro.

Eligibili

Pentru a fi selectat spre finanţare, proiectul pentru care se solicită finanţare trebuie să acumuleze puncte, conform criteriilor de selecţie menţionate în Ghidul Solicitantului aferent fiecărei măsuri de finanţare în parte.

Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri are ca obiective creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii. Contribuţia publică aferentă Măsurii 112 este formată din 20%, contribuţia Guvernului României şi 80%, contribuţia Uniunii Europene.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani, persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă are o anumită dimensiune, este situată pe teritoriul ţării şi este înregistrată în Registrul fermelor şi Registrul agricol.

Cei interesaţi să depună cereri de finanţare în cadrul măsurilor 112 şi 322 o pot face până vineri 29 iulie ora 12.

S.Al.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !