Tinerii vor un Consiliu consultativ pentru problemele lor

De Alexandru Guiaș
Tinerii vor un Consiliu consultativ pentru problemele lor
Elevii şi studenţii solicită Primăriei Oradea înfiniţarea unui consiliu consultativ pentru probleme de tineret.

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Bihor, alături de Asociația Geografică „Simion Mehedinți”, Asociația Studenților, Asociația Studenților Stomatologi din Oradea, Asociația Studenților și Absolvenților Fizioterapeuți din Oradea, Asociația Studenților la Psihologie din Oradea, Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie și Asociația Studenților Farmaciști din Oradea, organizații membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România solicită Primăriei Oradea înființarea unui Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret.

„Considerăm că rolul autorităților locale de a asigura un viitor mai bun pentru tineri trebuie susținut și prin implicarea acestora în luarea deciziilor. Acest rol este evidențiat și în Legea 350/2006, la art. 10. Astfel, având în vedere nevoia identificată în comunitatea noastră, solicităm respectarea art. 4 din Legea 350/2006, prin urgentarea și trasparentizarea procesului de constituire a Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret”, susţine Răzvan Hercuț, preşedintele CJE Bihor.

Hercuţ a mai spus că acest Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret (CCPT) ar urma să fie o structură umbrelă a organizațiilor de tineret de pe raza municipiului Oradea, cu rol consultativ în problematicile și politicile de tineret ale Primăriei Oradea, cu rol în cele 6 domenii stipulate în regulamentul de organizare și funcționare: cultură; educaţie şi formare; ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat; participare şi activităţi de voluntariat; sport, sănătate şi mediu; incluziune socială şi susţinerea tinerei familii.

„Suntem de părere că înființarea acestei structuri, prevăzute în Legea Tinerilor, ar fi de natură să stimuleze activitatea de tineret din Oradea și să constituie un bun mecanism de implicare a tinerilor în luarea deciziilor. Acesta ar fi un prim pas pentru <închegarea> la nivel local a unei comunități de tineri care să aibă proiecte împreună, cum ar fi, spre exemplu, depunerea candidaturii orașului Oradea în competiția Capitala Tineretului din România, înființarea unei federații de tineri sau constituirea unui Centru de Tineret”, a mai precizat pre;edintele CJE Bihor.

La rândul său, Sorin Furdui, președintele Asociației Geografice „Simion Mehedinți” remarcă faptul că „tinerii sunt cea mai de preț a unei comunități, prin urmare aceștia ar trebui să reprezinte domeniul prioritar pentru toate administrațiile locale, dar nu numai. Un prim pas poate reprezenta înființarea Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret, organism cu rol consultativ aflat pe lângă Primăria Oradea și Consiliul Local.

Acesta va fi deosebit de important, deoarece poate avea un rol în a coagula mișcarea de tineret din Oradea. În mod obligatoriu, următorul pas trebuie să fie participarea municipiului Oradea la competiția Capitala Tineretului din România și crearea de spații și facilități pentru tinerii orădeni”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !