Tir, spada si jocuri cu detinuti

De Otilia Șandor
Tir, spada si jocuri cu detinuti
Cât de bine e în libertate şi ce mult contează să o păstrezi – s-au convins în ultima săptămână 78 de deţinuţi de la Penitenciarul Oradea.

Din 8 noiembrie şi până în 14 noiembrie, ei au fost angrenaţi în activităţi de sportive speciale, într-o acţiune comună organizată de conducerea unităţii de detenţie orădeană şi ROCK U.K., o organizaţie creştină non guvernamentală din Marea Britanie. Această formaţiune are o experienţă în domeniul activităţilor de tip outdoor de peste 90 de ani, membrii ei activând în întreaga lume. Legătura dintre Penitenciarul Oradea cu această organizaţie a fost realizată graţie colaborării bune cu două penitenciare din Marea Britanie – HMP Lowdhan Grange respectiv ONG Damascus Trust.

Sport în aer liber

În timpul celor şapte zile, cei 78 de deţinuţi aflaţi în regim deschis la Penitenciarul Oradea. Au fost provocaţi la tir cu arcul, spadă, construire de raft şi jocuri de echipă. În acest fel, şefii Penitenciarului de la noi şi invitaţii străini au oferit puşcăriaşilor oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare şi încredere (ca membrii în echipe), de a-şi asuma responsabilităţile, de a consolida echipa, de a centra acţiuni pe obiectivele echipei, de a gestiona conflictele, de a creşte rezistenţa la stres şi de a explora anumite calităţi native sau dobândite în vederea realizării anumitor obiective pentru ei sau pentru echipă, a transmis Adina Bârda, purtător de cuvânt la Penitenciarul Oradea.

Reprezentanţii unităţii de detenţie orădene au transmis că şi prin această acţiune, au dorit să transmită deţinuţilor participanţi încredere că pot să îşi îmbunătăţească statusul psihosocial şi comportamental şi că reintegrarea lor în societate postdetenţie se va realiza cu succes.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !