Tirurile ocolesc spre Ungaria

13Comentarii
Tirurile ocolesc spre Ungaria
BIHOR - Poliţia Rutieră a informat ieri că şoferii autovehiculelor grele care se deplasează spre Ungaria trebuie să folosească o rută ocolitoare pentru a trece graniţa pe la Petea, întrucât în Bihor se menţine restricţia de interdicţie temporară pentru maşinile de peste 7,5 tone.

Cum în Bihor canicula menţine restricţia de interzicere temporară a circulaţiei vehiculelor grele între orele 11:00-22:00, Direcţia Poliţiei Rutiere Române recomandă şoferilor ruta ocolitoare DN 1F pe traseul Cluj-Napoca – Zalău – Tăşnad – Carei – DN 19 – Satu Mare – DN 19A – Satu Mare – Petea.

În PTF Vărşand s-a suplimentat noaptea o bandă pentru a se fluidiza coloana de tiruri, însă în PTF Borş nu s-a impus această măsură, întrucât sunt destule benzi.

Compania Naţională Drumuri Naţionale anunţa, marţi, că vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone vor avea, din ziua următoare, interdicţie de circulaţie pe toate drumurile naţionale şi autostrăzi în 21 de judeţe, în intervalul 11-20, pentru a preveni deteriorarea asfaltului ca urmare a caniculei.

Decizia a fost luată în urma avertizării meteo pentru 22 de judeţe, inclusiv Bihor, Arad şi Timiş.

Restricţia este aplicată pe drumuri naţionale principale şi secundare pentru protecţia covoarelor asfaltice care pot fi deformate puternic de autovehiculele grele, cu pierderea stabilităţii îmbrăcămintei rutiere.

Vor fi exceptate transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră (inclusiv tractarea vehiculelor avariate sau distribuire de apă şi hrană în zone calamitate), transporturile funerare, poştale, de salubrizare, de carburanţi, de salubrizare etc.

Factbox: RESTRICŢIONATE ÎN BIHOR
DN 1: Borş – Piatra Craiului (spre Cluj)
DN 1H: Aleşd – Şinteu (spre Sălaj)
DN 79: Oradea – Zerind (spre Arad)
DN 79B: Salonta – Mehkerek (spre Ungaria)
DN 76: Oradea – Criştioru de Jos (spre Deva)
DN 75: Lunca – Vârtop (spre Alba)
DN 19: Oradea – Curtuişeni (spre Satu Mare)
DN 19B: Săcueni – Suplacu de Barcau (spre Sălaj)
DN 19C: Valea lui Mihai – Vamosperes (spre Ungaria)
DN 19D: Săcueni – Letavertes (spre Ungaria)

Cristian Horgoş13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor