Titlu de 18 milioane euro

Titlu de 18 milioane euro
Câştigătoarea actualei ediţii a Ligii Campionilor ar putea încasa până la 18 milioane de euro, sumă în care nu sunt incluse, însă, veniturile din drepturile de televizare şi vânzarea de bilete.

Câştigătoarea actualei ediţii a Ligii Campionilor ar putea încasa până la 18 milioane de euro, sumă în care nu sunt incluse, însă, veniturile din drepturile de televizare şi vânzarea de bilete, potrivit cifrelor publicate de către Uniunea Europeană de Fotbal.

Fiecare dintre cele 32 de echipe participante la cea mai importantă competiţie rezervată cluburilor de pe Bătrânul Continent are garantată suma minimă de 3,5 milioane de euro (1,6 milioane de euro pentru calificarea în grupe şi un bonus de 321.000 de euro pentru fiecare meci disputat).

În plus, fiecare victorie din faza grupelor va fi răsplătită cu 321.000 de euro, în timp ce un rezultat de egalitate va aduce în cont participantelor suma de 161.000 de euro.

Cele 16 formaţii care se vor califica în optimi vor încasa câte o primă suplimentară de 1,6 milioane de euro, în timp ce sfert-finalistele vor fi răsplătite cu câte 1,6 milioane euro, iar cele patru echipe care vor ajunge în penultimul act vor primi fiecare suma 2,6 milioane de euro.

Finalistele Ligii Campionilor vor beneficia de câte un bonus de 3,9 milioane de euro, în timp ce câştigătoarea trofeului va primi şi un cec de 6,4 milioane de euro.
Bugetul total al competiţiei se ridică la 598 milioane de euro, cu 3,3 la sută mai mult decât în sezonul trecut, a mai precizat Uniunea Europeană de Fotbal.

Prosport.ro