T.M.D. a renunţat la km 7

7Comentarii
T.M.D. a renunţat la km 7
REŞIŢA – Faimosul proiect de la km 7 se pare că este pe cale să ajungă la doi metri adâncime. Cel puţin, primele semne ale „decesului“ său au apărut zilele acestea, chiar în preajma Crăciunului, când una dintre principalele firme care doreau să investească acolo a anunţat că se va retrage.

T.M.D. Friction, care avea intenţia să deschidă o fabrică pentru plăcuţe de frână, s-a săturat de „balcaniadă”, aşa că şi-a strâns jucăriile şi a plecat. Nici nu este de mirare, având în vedere că treaba de aici a fost făcută în cel mai pur stil românesc, cu problemele, gafele, încurcăturile, şi, bineînţeles, scandalurile de rigoare.

Cireaşa de pe colivă a fost evident, ultimul show legat de cine deţine de fapt terenurile de acolo, scandal ce bloca orice lucrări până la rezolvarea sa. Deşi reprezentanţii TMD Friction au fost primii care au venit aici, în cele din urmă până şi pentru ei s-a umplut paharul. Şi asta în ciuda tuturor scrisorilor de intenţie semnate sau a declaraţiilor optimiste.

Partea proastă, pe lângă pierderea acestui investitor, este faptul că s-ar putea să fie urmaţi de alte firme care voiau să creeze pentru reşiţeni locuri de muncă. Cine este de vină? Ca de obicei, nu se ştie. Probabil vom afla curând deoarece cineva trebuie să dea explicaţii pentru banii investiţi acolo, până acum, având în vedere şi numai faptul că unele utilaje erau închiriate cu un milion de lei vechi pe oră.

De ce au plecat germanii?

Cert este, aşa cum ne-a declarat ieri, 26 decembrie 2006, viceprimarul Tiberiu Pădurean, cel care a pus mult suflet şi s-a implicat direct în materializarea proiectului, că „deocamdată T.M.D. Friction s-a retras. Mă îndoiesc că se vor mai întoarce“.

Interesantă ni s-a părut declaraţia făcută de consilierul local Liviu Timofte, vis-a-vis de retragerea investitorului german: „Nu vreau să comentez prea multe, dar la km 7 s-a greşit de la momentul 0. Lucrurile s-au făcut tot invers. Noi am aprobat prima dată vânzarea, apoi utilităţile.

Era mai simplu dacă se concesiona terenul, deoarece nu cred că au condiţionat investiţia de vânzare. Noi am văzut doar viitoarele 4000 de locuri de muncă şi nu am observat că bunele noastre intenţii nu sunt corecte. Cert e că ne-am grăbit şi am lucrat neprofesional în relaţia cu ei. Poate am vrut să le oferim mai mult decât ne-au cerut“.

Nina Curiţa7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor