TMK şi UCM „greii“ judeţului

4Comentarii
TMK şi UCM „greii“ judeţului
REŞIŢA – Cele două societăţi comerciale au fost în permanenţă pe „poziţii“ şi anul acesta.

Cu bune cu rele, anul 2007 e pe sfârşite. Pentru unii a fost cu noroc, pentru alţii nu chiar. Per total, se putea şi mai rău sau mai bine… În ceea ce priveşte industria cărăşană putem spune că ne-am descurcat.

Cei doi mari coloşi, UCM Reşiţa şi TMK Reşiţa au jucat un rol important şi în 2007, cu toate greutăţile care au existat.

Când TMK a preluat CSR-ul, productivitatea de oţel era de 57 de tone pe salariat. După aproximativ trei ani productivitatea a ajuns la 240 de tone pe salariat, ceea ce reprezintă o performanţă pentru Reşiţa şi chiar pentru România. „Producţia totală de oţel în 2007 a fost de 361 de mii de tone“, a declarat recent Ioan Romulus, directorul TMK Reşiţa.

Cu o cifră de afaceri care depăşeşte 180 de milioane de dolari în 2007, TMK se află pe primul loc în judeţ în ceea ce priveşte fondurile rulate, taxele plătite către stat şi salariile către angajaţi. Salariul mediu brut la ora actuală în TMK este de 600 de euro pe lună. Şi 2008 se arată la fel de profitabil pentru uzina reşiţeană, grupul rus continuându-şi planul de investiţii.

Dificultăţi la UCM

Societatea şi-a început anul cu speranţe mari şi cu previziuni şi mai mari. Din nefericire nu toate s-au adeverit. Pentru anul 2007 se dorea externalizarea mai multor societăţi, înfiinţarea unora noi şi începerea producţiei de autobuze la Reşiţa.

Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, nu toate proiectele au avut succes. Autobuzele nu au fost produse, însă una din externalizate a avut un succes neaşteptat: UCM Turnate.

Nici la capitolul previziuni financiare anul 2007 nu a fost unul profitabil. Chiar dacă, conducerea se aştepta anul acesta la câştiguri mari, acestea nu au fost atinse. Şi, în cele din urmă, nici la capitolul personal nu s-a stat foarte bine: la sfârşitul anului au fost disponibilizate aproximativ 300 de persoane.

Doina Rolea, Anca Preda

doina.rolea@informmedia.ro4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor