Toaletare severă pe str. Mihai Eminescu

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
13Comentarii
Toaletarea arborilor pe strada Mihai Eminescu, cu alinierea înălțimii crengilor
Toaletarea arborilor pe strada Mihai Eminescu, cu alinierea înălțimii crengilor
În cazul unora dintre castani, s-a aplicat tăiere regenerativă. Adică după ciuntirea severă, experții Municipalității s-ar aștepta ca aceștia să își revină.

19 arbori de pe strada Mihai Eminescu, din specia castan, au fost luați în calcul pentru toaletare, respectiv doborâre, de Primărie, prin comisia consultativă privind lucrările de tăiere și/sau intervenție în coroana arborilor amplasați în spațiile verzi.

Deși nici riveranii nu sunt chiar fericiți de starea arborilor de pe strada lor, intervenția s-a făcut în urma unei autosesizări din partea funcționarilor din serviciul de specialitate.

„Am un castan bătrân în fața casei, numai scoarță și scorburi, mai bine l-ar doborî, că e periculos. Eu cu mâna mea aș pune alt arbore în loc și l-aș îngriji. Dar felul în care i-au tuns e deplorabil. Cred că au văzut pozele în birou și au trasat cu pixul ce crengi să se taie și ce nu, cel puțin așa arată”, ne-a spus, revoltat, unul dintre proprietarii de locuințe de pe strada Mihai Eminescu.

RER taie

„Sunt arbori afectați fiziologic, de aceea a fost nevoie de intervenție. Colegul nostru care răspunde de zonă a fost în teren și a făcut propunerea intervenției. Un arbore a fost tăiat, la cererea firmei care a avut lucrarea pe stradă, iar alți 18 sunt propuși pentru toaletare. Sunt arbori scorburoși și cu multe crengi uscate, așa că la unii s-au decis tăieri de regenerare. Vom vedea dacă își revin după asta”, spune Mircea Stejeran, șeful Serviciului Servicii Publice.

Toaletarea arborilor pe strada Mihai Eminescu, cu alinierea înălțimii crengilor

Acesta susține că e de datoria comisiei consultative să aprobe sau să respingă toaletarea, tăierea sau extragerea unui arbore, dar procedura în sine este executată de RER Vest. Prin contractul încheiat cu Primăria, RER are obligația de a include în echipa de lucru un inginer silvic sau horticultor.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor