Toamnă cu Voltaj şi Anna

25Comentarii
Toamnă cu Voltaj şi Anna
Anul acesta, sub luminile reflectoarelor Toamnei Orădene vor performa vedete autohtone.

Festivalul va debuta pe 24 septembrie şi se va încheia în data de 12 octombrie. În deschidere va avea loc Expoziţia Expo Varadinum, găzduită de Arena Antonio Alexe. Vor fi apoi Campionatul Internaţional de Dans şi Târgul Furnizorilor de Servicii pentru Cetăţeni.

Între 2 şi 4 octombrie vor fi mai multe întreceri sportive. Tot pentru această perioadă, organizatorii pregătesc Târgul Pălincarilor, ce va fi la comun cu Festivalul Vinului. Dispare în schimb Festivalul Berii! În intervalul 5 – 8 octombrie va fi Festivalul de Teatru de Stradăşi Pub şi Târgul de Servicii Sociale.

Serbările Oraşului vor avea loc în zilele de 9, 10 şi 11 octombrie, când orădenii sunt aşteptaţi la concertele susţinute de formaţiile pop-rock Fly Project, Sistem, Voltaj şi Anna Lesko. Ziua oraşului Oradea va fi sărbătorită pe 12 octombrie şi va fi deschisă de o şedinţă festivă a Consiliului Local, în sala mare a Primăriei.

 

Toamna Orădeană, în recesiune

 

Ediţia din acest an a Toameni Orădene va fi mai scurtă cu cinci zile decât cea din 2008. De asemenea, bugetul e mai mic: 241.000 lei. „Nu e însă obligatoriu să îi cheltuim pe toţi”, spune organizatorul Flavius Bunoiu. Prin comparaţie, anul trecut Toamna Orădeană a avut un buget iniţial dublu – 420.000 lei – însă s-a cheltuit şi mai mult: circa 520.000 lei!

 

La comun

Dispare din cadru Festivalul Berii, care a fost un semi-eşec anul trecut, din cauza vremea Oradea ploioase. Tradiţia spune însă că pasionaţii de bere vor avea însă parte de savorile malţului şi a hameiului la Serbările Oraşului, din 9 – 11 octombrie.
Rămân însă Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor, care vor fi organizate laolaltă în weekendul din 2 – 4 octombrie, conform informaţiilor furnizate de Flavius Bunoiu, director al Casei de Cultură a Municipiului. Pălincile şi vinurile vor fi găzduite cel mai probabil de Parcul 1 Decembrie, la propunerea primarului Ilie Bolojan. „O motivaţie pentru a muta acolo aceste manifestări ar fi faptul că în apropiere e Casa de Cultură a Sindicatelor, iar în caz de vreme nefavorabilă spectacolele vor putea fi găzduite înăuntru”, ne-a declarat Bunoiu. Pentru aceste festivaluri dedicate licorilor dragi zeului Bacchus s-au bătut în cuie deja mai multe concerte folclorice cu ansambluri din zona Timiş, Mureş, Sibiu şi Bihor. E posibilă însă apariţia pe scenă şi a altor formaţii, cu ritmuri mai moderne… 

 

Acelaşi weekend va fi dedicat manifestărilor sportive, cum ar fi Crosul Toamnei Orădene, Campionatul de streetball, Campionatul Internaţional Karate Modern, dar şi concursuri de înot şi şah.

Pentru săptămâna următoare (5 – 8 octombrie), organizatorii pregătesc Festivalul de Teatru de Stradă şi Pub, în cadrul căruia orădenii vor putea vedea mai multe spectacole de teatru, vor putea participa la cafenele literare, expoziţii de maşini de epocă sau vor putea vizita Târgul de Servicii Sociale.

Toamana Orădeană va culmina cu Serbările Oraşului, din weekend-ul 9 – 11 octombrie. Vineri, pe scena amenajată în Centru vor cânta cei din formaţia Fly Project. Sâmbătă va veni rândul celor de la Sistem, pentru ca duminica să fie rezervată vedetelor Voltaj şi AnnaLesko.

Ziua oraşului Oradea, din 12 octombrie, va fi marcată de manifestări solemne, fiind deschisă de o şedinţă festivă a Consiliului Local, în Sala Traian Moşoiu a Primăriei.

 

Se aşteaptă sugestii

Organizatorii lucrează în continuare la programul Toamnei Orădene, astfel că cei care au propuneri pentru îmbunătăţirea acestuia sunt rugaţi să-l contacteze pe directorul Casei de Cultură a Municipiului,  Flavius Bunoiu, tel. 0359/409-793. După definitivarea programului, acesta va fi publicat pe site-ul Primăriei.

 

 

Anul trecut a fost Bregovic

 

Anul acesta orădenii vor putea să-o vadă pe AnnaLesko, pe cei de la Voltaj, Sistem şi Fly Project. Se poate spune încă de pe acum că ediţia Toameni Orădene de anul trecut a fost mai cu ştaif. De Festivalul Berii şi-a făcut apariţia celebrul artist sârb Goran Bregovic, cu formaţia sa, în schimbul a circa 50.000 euro. De asemenea, pe scena instalată în parcarea din Independenţei şi-au făcut apariţia trupele Timpuri Noi, Statuar şi Edda (Ungaria).

Tot în 2008, la Serbările Oraşului au prestat HI-Q,Giulia şi Hotel FM, iar de Ziua Oraşului a avut loc un concert aniversar Metropol.

Calin Corpas25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor