Toamna deschide porțile livezii MERITA BIO pentru bihoreni!

Reactualizat la:
Toamna deschide porțile livezii MERITA BIO pentru bihoreni!
Produse proaspete şi autentice. Ceea ce caută și apreciază tot mai mult fiecare om responsabil de sănătatea lui și a familiei lui.

Totul se produce în cadrul fermei din Cheresig, care se întinde pe suprafața a 20 de hectare, deținătoare a mărcii de sucuri MERITA BIO. Sucurile MERITA BIO sunt produse după toate regulile unei alimentații sănătoase, la care aspirăm cu toții. Merele, sucul de mere, sucul de mere și cătină, sucul de mere și vișine, și oțetul de mere sunt produsele-etalon ale mărcii MERITA BIO. Acestea se remarcă prin calitățile lor – gust, aromă și compoziție. Sucul și oțetul fiind produse din fructele livezii MERITA BIO, au toate calitățile acestora, ieșind în evidență prin aroma deosebită, gustul dulce-acrișor și culoarea naturală specifică unor fructe crescute într-un mediu ecologic.

În perioda de producţie la fermă se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele acestora), a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor. Pe partea de procesare, firma operează o linie de suc de fructe și o linie pentru producerea oțetului de mere ecologic. În etapa de procesare a alimentelor se interzice folosirea aditivilor alimentari, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză. Merele din livada MERITA BIO sunt mai zemoase și mai acidulate față de soiurile cunoscute, sunt soiuri special create pentru producția sucului de măr natural și ecologic, fie că se numesc Remo, Rebela, Freedom, Reglindis, Rewena, ori Pinova, Florina și Relinda. La ferma din Cheresig totul se produce astfel încât să fie potrivit metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Merele se recoltează de la începutul lunii august și până la sfârșitul lunii octombrie. Sunt folosite îndeosebi în procesul

de fabricare a sucului și oțetului MERITA BIO, dar și pentru comercializare, industrie și consum. Merele sunt renumite pentru gustul dulce-acrișor, consistența suculentă, cât și pentru aroma și culoarea deosebită. Sucul se obține prin măcinarea și stoarcerea fructelor. După pasteurizare se ambalează în sistemul bag in box. Acest sistem de ambalare ajută la păstrarea sucului timp de un an de la producere și la o lună de la desfacere. Oțetul de mere este produs din suc de mere dublu fermentat. Prima fermentație este alcoolică, adică se transformă sucul de mere în vin de mere, a doua fermentație este acetică – se transformă vinul de mere în oțet de mere. Nefolosind niciun fel de adaos sau ameliorator, în oțet vom găsi toate proprietățile sucului de măr și implicit a merelor, oferindu-i o calitate deosebită.

Bihorenii care doresc să vadă cum se scrie povestea MERITA BIO o pot face la ferma din Cheresig, acolo unde porțile livezii se deschid pentru ei.

Beția simțurilor

Cei dornici să trăiască alături de copii în câteva ore de relaxare și bucurie o experiență autentică, ca în livada bunicilor, sunt invitați la cules de mere în livada din Cheresig. Aici cu toții se vor bucura de un adevărat răsfăț al simțurilor. Toamna pare să fi pictat tabloul perfect în nuanțe de roșu, verde, galben… Pregătindu-se să se instaleze confortabil în livadă, toamna a început să binecuvânteze rodul merilor. Covoare de mere coapte se întind cât vezi cu ochii, așezate rânduri, rânduri, de cel mai iscusit pictor – natura. Printre frunzele pomilor, mere roșii îți trag cu ochiul, se ascund și se dezvăluie, invitându-te ca într-un joc să întinzi mâna, să le culegi, să le deguști. Împrăștiind miresme puternice și parfumuri dulci, fructele coapte vestesc din mijlocul livezii că sunt pregătite pentru a fi culese, crengile pomilor atârnând sub greutatea fructelor, ca într-o reverență făcută fiecărui vizitator. Cum aici e interzis substanțelor chimice, păsări și animale pot fi zărite ciripind și zburdând în livadă. Prezențe insolite și delicate, iepurii și căprioarele bucură vizitatorii cu prezența lor, menită să completeze tabloul idilic al livezii de meri din Cheresig. Și pentru că imaginația nu are limite, atunci când există un cadru care să o stimuleze, alături de pictorul-natură, în livada din Cheresig pare să-și fi dat concursul însuși Michelangelo atunci când l-a surprins pe Bachus cu coșul de fructe. Aceasta nu e însă o imagine barocă, ci una coborâtă din realitatea concretă, deoarece fructele din livada din Cheresig sunt puse în slujba lui Bachus, deoarece ele pot fi achiyiționate și pentru țuică.

Suc din propriile mere

În plus, cei care au mai mult de 150 kg de mere își pot face propriul suc, care este procesat și îmbuteliat la Cheresig.

Merită, sucul de mere fiind considerat un prim pas pentru obținerea unei danturi de invidiat, dar și pentru că previne apariția bolii Alzheimer, oferă protecție împotriva maladiei

Parkinson, scade riscul de diabet, asigură doza zilnică de vitamine necesară organismului pentru o bună funcționare a acestuia.

Informații la Cheresig, nr. 445 A, comuna Toboliu; e-mail: contact@meritabio.ro pe site-ul: www.meritabio.ro sau la tel. 0723/426.491.

Advertorial! Hb: 885140Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !