Toamna Orădeană bate la uşă

33Comentarii
Toamna Orădeană bate la uşă
ORADEA - Oferta Toamnei Orădene din acest an e una notabilă. „Structura festivalului este diferită de anii precedenţi. Am încercat să diversificăm evenimentul ca să satisfacem toate gusturile.
Programul Toamnei Oradene

De altfel, am plasat evenimentele importante la sfârşit de săptămână, iar în cursul acesteia ne-am axat pe manifestări culturale, pe care le-am plasat în cea de a doua parte a zilei, astfel încât oamenii să nu fie ocupaţi cu serviciul şi să poată savura evenimentele culturale”, arată viceprimarul Biro Rozalia.

 

Berea, weekend-ul viitor

Festivalul va debuta pe 19 septembrie cu alaiul Toamnei Orădene, format din motociclete şi maşini tuningate, care iau locul trăsurilor la această ediţie. Alaiul va porni din cartierul Nufărul, făcând turul oraşului.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în aceiaşi zi, când se vor desfăşura o serie de vernisaje cu expoziţii aniversare ale caricaturiştilor orădeni şi concerte, printre care cel al formaţiei Desperado. Seara vor urca pe scena amplasată în parcarea din Independenţei o serie întreagă de DJ: DJ Andrew Bee din Oradea, DJ Invoice (Ungaria) şi – vedetea serii – DJ Project. Pe cealaltă scenă, pe care organizatorii s-au gândit s-o instaleze în Piaţa Ferdinand, vor cânta solistul de muzică uşoară Ovidiu Lazăr, ce va fi urmat de musicalul Godspell – Rock muzical după Evanghelia lui Matei, şi trupa In Tens, din Tg. Mureş.

Festivalul Berii, care de obicei se organiza în luna octombrie, se va ţine chiar în debutul Toameni Orădene, între 19 şi 21 septembrie. Consilierul local PNL Daniel Vulcu, cel care este şi directorul festivalului, susţine că festivalul a fost mutat „ca să nu îngheţăm cu berea în mână”.

 

Spectacole

A doua zi a Toamnei va fi bogată în spectacole de teatru, dansuri populare şi concursuri. Celebrul şi mult aşteptatul Goran Bregovic va face deliciul publicului în seara de 20 septembrie.

Ziua de 21 septembrie va fi dedicată iubitorilor de rock. Vor concerta trupele Timpuri Noi, Statuar şi Edda (din Ungaria).

În perioada 22-27 septembrie vor avea loc spectacole de teatru în cluburi, vernisaje, concerte de muzică şi poezie. Nici copiii nu vor fi uitaţi în aceste zile, organizatorii oferindu-le spectacole de teatru de păpuşi în Orăşelul Copiilor (25 septembrie).

Festivalul Vinului va avea loc în 26-28 septembrie, în şanţul Cetăţii, iar Târgul Pălincarilor se va desfăşura în intervalul 3-5 octombrie, în Parcul Bălcescu.

Intervalul 6-11 octombrie va fi dedicată exlusiv copiilor, prin activităţile Teatrului „Arcadia”.

 

Ziua Oradiei încheie Toamna…

Sărbătorile dedicate Toamnei vor culmina pe 12 octombrie cu Ziua Oraşului, care va include retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Oradea precum şi obişnuitul foc de articifii. „Chiar dacă structura este puţin diferită, vă asigur că nu se pierde însemnătatea zilei de 12 octombrie. Ca de obicei, Ziua Oradiei va debuta cu o şedinţă solemnă a Consiliului Local, iar seara vor avea loc mai multe concerte şi focuri de artificii”, a declarat viceprimarul Biro Rozalia.

De Ziua Oraşului va fi organizat un concert aniversar al trupei Metropol, iar în parcarea din Independenţei îşi vor face apariţia Hotel FM, Giulia şi HI-Q.

 

Calin Corpas33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor