Toamna prin ochii copiilor

Toamna prin ochii copiilor
ORADEA – Frig, mocirlă, ploaie, guturai. Nimic din aceste aspecte ale toamnei de afară nu trece de filtrul optimist al copilăriei.

În desenele micuţilor, toamna înseamnă copaci, frunze, păsări călătoare, care se colorează în tente auriu şi bronz, mov şi verde.

Un adevărat maraton de creaţie a avut loc ieri, în Pavilionul de joacă din Orăşelul Copiilor, cu ocazia concursului de desene “Toamna în culori”. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 100 de copii, cu vârste cuprinse între 4 ţi 12 ani, care şi-au expus talentele pe coli A4, cu acuarela, carioci sau creioane cerate, cu toţii încrişi în cursa pentru premiu – jocuri şi un bon valoric de 50 lei.

Fără părinţi

„Ce dorim noi desenăm, numai să fie despre toamnă. Eu nu sunt la şcoală, sunt la Grădi nu ştiu ce număr, în grupa mare”, spune Ilinca Lianu, pentru care toamna înseamnă un curcubeu peste copacii în nuanţe de mov şi galben.

„Putem face toamna în multe feluri. Eu o să fac un copăcel”, îşi explică Andreea Munteanu viziunea personală. Colegă de bancă cu cele două, dar deja elevă în clasa V-a la Şcoala 11, Kohelka Bernadett, ştie bine ce are de desenat: „un peisaj din natură, toamna, foarte simplu”.

Micuţii concurenţi n-au primit deloc indicaţii de la părinţi, accesul acestora fiind interzis. Aşa se face că adulţii au avut şansa de a privi pofticioşi prin vitrinele din jurul sălii la procesul de creaţie.

După scurgerea timpului acordat fiecărei tranşe de copii, juriul a ales câştigătorii, premiile acordându-se la trei categorii de varsta: 4-6, 6-9 si 9-12 ani. La final, toţi participantii au fost rasplatiti cu dulciuri si fructe.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase