Toamna se așterne cu pași de copii

Toamna se așterne cu pași de copii
Cei aproximativ 90.000 de elevi din Bihor au început cursurile anului școlar 2018-2019.

Forfota a cuprins dis-de-dimineață străzile Oradiei. Preșcolarii și elevii au început luni, 10 septembrie, cursurile anului școlar 2018-2019. Cei mai nerăbdători au fost prichindeii din clasele pregătitoare. Ei au fost dornici să-și cunoască învățătoarele și sălile în care vor învăța.

În toate școlile, preoții au cerut divinității să trimită asupra școlarilor spiritul înțelepciunii și al înțelegerii, să le deschidă mintea și cugetul și să le lumineze inima spre primirea învățăturilor celor bune, iar directorii au subliniat importanța relației părinte-elev-școală.

Directoarea Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna”, prof. Florina Muscă, le-a urat copiilor din clasele pregătitoare și celor din clasele a V-a „bun venit în familia Oltea” și i-a asigurat pe toți că au alături dascăli minunați, împreună cu care vor putea desluși tainele cunoașterii.

„Dragi părinți, misiunea noastră este să-i primim pe copii cu venerație, să-i educăm cu iubire, să-i trimitem mai departe în libertate”, a spus directoarea Florina Muscă.

Profesoara Elena Pavel și-a așteptat elevii din clasa a II-a cu o sală frumos decorată, cu cărți și cu dulciuri, și i-a invitat pe micuții exploratori să descopere universul. Totodată, prof. Romelia Ciarnău și-a introdus prichindeii în clasa pregătitoare printr-o poveste.
La Liceul de Arte, profesoara Valeria Bunica și-a întâmpinat învățăceii cu o clasă colorată și cu multe surprize. Împreună vor descoperi mistere de la granițele cunoașterii.

La Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, micuții care au pășit pentru întâia oară au fost întâmpinați de colegii mai mari cu un pod de flori și cu aplauze. Directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, prof. Gheorghe Troie, a explicat de ce septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educație și început de școală.

Elevii Liceului Greco-Catolic de Oradea au fost salutați de episcopul greco-catolic Virgil Bercea și de directoarea Antonia Monica Nica.
„Școala noastră are un număr de 36 de clase și 1.000 de elevi. Susținem cu dăruire principiile educației, investim timp și resurse în tânăra generație, pentru bunul mers al întregii comunități”, a asigurat prof. Antonia Nica. Peste tot, în școlile din Bihor, dascălii au asigurat că, alături de părinți, copii, comunitate, cu toții își unesc eforturile în folosul celor ce sunt pe drumul cunoașterii, al descoperirilor și formării personalității.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !