Toamna se numără şomerii

4Comentarii
ORADEA - Firme de renume naţional sau internaţional – Oradinum, Coca Cola – urmează să dispară de pe harta economică a Oradiei, sporind numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Cu aproape 1.000 de persoane urmează să crească numărul şomerilor din Bihor în lunile octombrie şi noiembrie.

Şi astea sunt doar cifrele transmise de cinci firme care au făcut notificările la AJOFM Bihor.

932 de şomeri

Printre firmele care fac disponibilizări se regăseşte SC Oradinum SA, una dintre firmele de tradiţie în domeniul confecţiilor. Oradinum va diponibiliza în perioada 1 – 30.10.2008, 322 de persoane.

Altă firmă din domeniul confecţiilor, care face concedieri, este SC Garda Moda SRL, care disponibilizează 100 din cei 197 de salariaţi, începând cu data de 23 octombrie 2008. „Acestea sunt reprecursiunile lohnului care se mută spre ţările din est”, este de părere Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Lista continuă cu SC Charlie Impex SRL, cu activitate în doemniul cablurilor auto, care diponibilizează toţi cei 346 de salariaţi, de la data de 21.10.2008. Coca Cola şi-a anunţat, de asemenea, sistarea activităţii de la fabrica din Săcădat. Astfel, 102 persoane vor fi disponibilizate începând cu 11.11.2008. SC Pinemob SRL Oradea trimite şi ea în şomaj 62 de persoane.

AJOFM Bihor a început demersurile pentru desfăşurarea activităţii de preconcediere. „Vrem să informăm diponibilizaţii despre organizarea bursei pentru absolvenţi, care se adresează de fapt tuturor persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Sper să le găsim locuri de muncă în conformitate cu pregătirea lor”, a declarat Daciana Nica.

„Cifra de aproape 1.000 de disponibilizaţi mi se pare prea mare într-o lună. Fenomenul a luat o amploare deosebită. Rata şomajului în Bihor ar putea urca de la 2,4% la 2,8 sau chiar 3%”, ne-a precizat şi Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

 

Dan Birta4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor