Toamna se numără voluntarii

De Daiana Pop
Reactualizat la:
Toamna se numără voluntarii
„Fă un pas azi pentru comunitatea de mȃine; oportunitățile le avem noi, inițiativa e a ta!”

Sȃmbătă, 24 septembrie, începȃnd cu ora 17:00, se va desfășura în parcul 1 Decembrie proiectul „Volunteers 4 Volunteers”. Proiectul, care se află în stadiu incipient, își propune să devină o alternativă de socializare în rȃndul membrilor implicați în comunitate și să aducă la ordinea zilei activitatea comunitară, încurajȃnd oamenii să se lase pătrunși de spiritul de voluntar.

Avȃnd în spate organizația-gazdă „Școala de valori”, organizatorii acestui eveniment, toți voluntari cu experiență în cadrul ONG-urilor, atȃt pe plan național cȃt și internațional, doresc să lase mai departe „o moștenire a simțului comunitar” în orașul nostru, care, deși dispune de multe ONG-uri, puțini sunt cei care cunosc oportunitățile pe care le au. Ca și consecință, cei care iau parte la astfel de activități sunt puțini; implicit, diversitatea în rȃndul voluntarilor este scăzută. Evenimentul va consta în desfășurarea a două sesiuni pe temele „Diversitate în comunitate” și „Voluntarul și valorile sale”. Între cele două sesiuni vor avea loc activități de muncă în echipă și cunoaștere între participanți. La final, fiecare participant va primi un chestionar de feedback pentru a-și împărtăși așteptările pe care le are de la o comunitate, cȃt și impactul pe care crede că l-ar putea avea asupra ei. De asemenea, participanții vor fi întrebați care consideră că este imaginea voluntarului și care este cea a societății.

Proiectul este deschis tuturor, indiferent de experiența pe care o au în ceea ce privește voluntariatul. Mai mult, desfășurȃndu-se într-un spațiu public, trecătorii sunt așteptați să se alăture. 10 ONG-uri vor fi prezente în parc pentru a se asigura că fiecare persoană va primi informațiile de care este interesată și speră ca, după finalizarea activităților, indivizii vor dori să devină mai implicați în societate, iar companiile mai dispuse să se implice în favoarea acesteia. Acest proiect își propune să aibă vizibilitate și să reușească să inspire spiritul de voluntar, spirit care poate deschide uși spre posibilități și unghiuri de vedere noi.

Daiana Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !