Toate subvenţiile trebuie afişate online

De Simona Albinaru
Toate subvenţiile trebuie afişate online
Conform unei directive europene Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) trebuie să pună pe site toate subvențiile pe care le încasează fiecare fermier cu cuantumurile aferente anului de cerere 2015, sume detaliate pe fiecare schemă de sprijin în parte.


Data limită până la care informațiile despre subvențiile pe 2015 trebuie să fie afișate este 31 mai 2016, potrivit presei europene de specialitate, dar la acest moment, la secțiunea Beneficiari Plăți FEGA de pe site-ul AFIR (care publică informațiile despre fondurile europene din agricultura românească), apar doar datele aferente anului 2014.

Totuși, până la finalul lunii mai, agențiile de plăți agricole din România vor trebuie să se pună de acord privind toate schemele de plată pe care le au de încasat fermierii și să le publice, fiind obligatoriu, potrivit noului PAC, ca datele afișate să includă: numele beneficiarului de subvenții europene (cu excepția celor care intră în schema pentru mici fermieri și încasează sume sub 1.250 de euro și care vor fi identificați printr-un cod), localitatea unde beneficiarul de fonduri europene are rezidența, cuantumul subvențiilor aferente fiecărei scheme încasate de beneficiar şi o scurtă descriere a fiecărei măsuri.

În timp ce în România, o parte din cuantumurile plăților din fonduri europene nici nu au fost încă bătute în cuie așa cum este sprijinul cuplat la bovine sau cel la ovine, alte state, precum Irlanda, au făcut deja un site special cu secțiuni dedicate măsurilor de transparență cerute de UE. Mai mult, statele membre sunt obligate să mențină pe site nivelul de plăți pe ultimii doi ani de cerere.

APIA achită acum plata unică pe suprafață, SAPS, și plata redistributivă, urmând apoi Ajutorul Național Tranzitoriu și schema pentru tinerii fermieri. Ar mai fi apoi de virat plata pe înverzire și sprijinul cuplat, atât cel din sectorul vegetal, cât și cel din zootehnie. Toate plățile trebuie finalizate până pe 30 iunie 2016.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !