Tőkés László, vicepreşedinte al Parlamentului European

90Comentarii
Tőkés László, vicepreşedinte al Parlamentului European
Europarlamentarul Tőkés László a fost ales marţi cu 334 de voturi «pentru» şi 287 de abţineri şi voturi «contra» ca vicepreşedinte al legislativului european, în cadrul şedinţei plenare de la Strasbourg.

Candidatura a fost aprobată săptămâna trecută în şedinţa facţiunii Partidului Popular European, propunerea venind din partea reprezentanţilor FIDESZ şi beneficiind şi de sprijinul delegaţiei române. Postul a devenit vacant întrucât europarlamentarul FIDESZ, Schmitt Pál, a demisionat după ce a fost ales preşedinte al Parlamentului Ungariei. Social-democraţii şi liberalii români din Parlamentul European şi din Parlamentul României, recurcând la retorică extremistă au reacţionat vehement la vestea candidaturii preşedintelui Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania alegând să atace partidele aflate la guvernământ în România, prin intermediul domnului europarlamentar Tőkés László.

Europarlamentarul Tőkés László face următoarea declaraţie cu privire la alegerea sa în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

„Este o onoare deosebită pentru mine că am fost nominalizat pentru funcţia de vicepreşedinte din partea grupului politic al Partidului Popular European. De o asemenea onoare am avut parte ultima dată anul trecut, în luna decembrie, când am primit cea mai înaltă distincţie a Statului român, Ordinul naţional Steaua României, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la căderea dictaturii comunistă române.

În urmă cu 20 de ani locuitorii Timişoarei, aparţinând diferitelor etnii şi culte religioase, s-au revoltat împotriva dictaturii lui Ceauşescu în deplin acord şi cu un curaj care şi-a asumat riscul maxim. La fel ca atunci şi acolo, şi acum voi depune toate eforturile să reprezint interesele ţării mele, în spiritul apărării drepturilor omului, ale minorităţilor şi ale libertăţilor religioase precum şi a valorilor europene şi creştine. Nu în ultimul rând voi munci pentru scoaterea din izolare a fostelor ţări comuniste din Europa Centrală şi de Est dar şi pentru drepturile comunităţii minoritare a maghiarilor din România, al căror reprezentant în Partidului Popular European sunt.

Este o mare bucurie pentru mine că sunt membru al Parlamentului European tocmai în perioada adoptării Tratatului de la Lisabona, care marchează începutul unei noi ere în istoria Europei Unite”.

Domnul Joseph Daul, preşedintele facţiunii PPE din cadrul PE, l-a felicitat pe Tőkés László.

Cristian Horgos90Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor