Tokes a sfidat grav poliţiştii

99Comentarii
Tokes a sfidat grav poliţiştii
ORADEA – Episcopul reformat Tokes Laszlo riscă un dosar penal după ce a încercat ieri să pătrundă pe fostul teren de sport al Liceului Reformat Lorantffy Zsuzsanna din Oradea, disputat în instanţă de Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului şi Biserica Ortodoxă Sfânta Treime, care are drept de folosinţă asupra terenului.

Episcopul a fost prins însă de poliţişti, care l-au oprit să taie gardul, iar parohul ortodox a depus o plângere penală împotriva lui Tokes.

A anunţat în ziare
Preotul Florian Puşcaş, de la Biserica Ortodoxă Sfânta Treime, a precizat ieri că a citit în presa maghiara despre intenţia episcopului Tokes de a organiza miercuri, de la ora 16:00, o acţiune pe terenul de sport.
„Date fiind acţiunile din trecut, când episcopul reformat a mai încercat să intre cu forţa pe teren, am dublat gardul din partea de nord a terenului. Astfel, ieri m-am gândit că dacă vrea să organizeze ceva pe teren nu poate decât să intre cu forţa, aşa că am chemat Poliţia, care l-a surprins când încerca să taie gardul. Poliţia l-a somat să se oprească, însă episcopul a continuat să-l taie sub privirile lor. În final au reuşit să-l facă să renunţe”, a declarat preotul Florian Puşcaş.

Fotbal penal
Puşcaş a mai precizat că episcopul reformat era însoţit de un grup de elevi îmbrăcaţi sport, care intenţionau să joace fotbal pe teren. „Erau circa 30 de persoane, dar eu cred că urmau să vină mai mulţi”, apreciază preotul. Tokes Laszlo a declarat că acţiunea lui vine ca urmare a abuzului şi discriminării la care sunt supuşi de autorităţile locale. Reprezentanţii Poliţiei Municipiului confirmă că episcopul reformat riscă un dosar penal, întrucât preotul ortodox a depus plângere penală împotriva lui.
Preotul Florian Puşcaş a reamintit că terenul de sport se află în folosinţa Bisericii Sfânta Treime, după ce Curtea de Apel Oradeaa decis că hotărârea Consiliului Local din 2004, prin care fostul teren de sport al liceului reformat a fost atribuit locaşului ortodox, este legală. „Noi am decis să nu folosim terenul până când situaţia lui este reglementată în justiţie, însă de când instanţa a dat acest verdict, reprezentanţii Eparhiei Reformate pur şi simplu ne-au hărţuit cu tot felul de acţiuni”, afirmă preotul ortodox.

Georgiana Anghel99Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor