Tokes, aşteptat la Poliţie

99Comentarii
Tokes, aşteptat la Poliţie
ORADEA – Episcopul reformat Laszlo Tokes este aşteptat joi la Poliţia Municipiului Oradea pentru a plăti amenda contravenţională primită miercuri după-amiază, pentru că tăiat gardul fostului teren de sport a Liceului Lorantffy Zsuzsanna.

Şeful echipei de poliţie chemate de preotul ortodox Florian Puşcaş l-a atenţionat pe episcopul reformat că săvârşeşte o ilegalitate, dar Tokes a refuzat până la venirea mascaţilor să părăsească terenul aflat deocamdată în posesia Bisericii Sfânta Treime.

Ca urmare, inspectorul principal Dorel Alb, a dispus legitimarea episcopului, însă Laszlo Tokes a refuzat spunând că nu are actele la el. Iar când inspectorul principal de poliţie l-a invitat la sediul Poliţiei pentru a doua zi, Tokes a răspuns că nu va da curs invitaţiei fiindcă „joi pleacă la Budapesta”.

Totodată, echipajul de poliţie i-a legitimat şi sancţionat contravenţional miercuri pe toţi tinerii fotbalişti care l-au însoţit pe Tokes la acţiune. Aceasta pentru că episcopul reformat i-a pus pe mai mulţi elevi ai Liceului „Lorantffy Zsuzsanna” să arunce peste gard mai multe mingi. Apoi, Tokes a tăiat cu un cleşte uriaş ,lanţul şi lacătul de la intrarea pe teren, pretinzând că doreşte să-i ajute pe copii „să-şi recupereze mingile” şi să joace fotbal.

Iar ziariştilor anunţaţi de acţiune, Tokes le-a spus: „Mie îmi datorează România libertatea, iar copiii maghiari nu au nici libertatea să se joace… Nu am încredere în justiţia din România”.

Deşi Tokes i-a admonestat spunându-le „Vai de capul vostru”, poliţiştii nu au putut preciza valoarea amenzii aplicate lui Tokes. Însă reprezentanţii PMO au conformat că episcopul reformat riscă dosar penal după ce a fost reclamat de parohul Florian Puşcaş pentru tulburara în posesie. Astfel, parohul ortodox al Bisericii Sfânta Treime a promis că va da ziariştilor mai multe filme şi fotografii, făcute în acest an şi care îi surprind pe Tokes şi alţi angajaţi ai Episcopiei şi credincioşi reformaţi tăind lanţurile de la poarta de intrare pe terenul în litigiu.

Cristian Horgos99Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor