Tokes, episcopul europarlamentar

2Comentarii
Tokes, episcopul europarlamentar
ORADEA – Episcopul reformat a pus victoria pe seama susţinerii pe care a avut-o din partea alegătorilor din Secuime, a susţinerii preşedintelui FIDESZ (Partidul Micilor Agricultori din Ungaria – n.r.), Viktor Orban şi a Bisericii Reformate.

Potrivit episcopului, câştigarea alegerilor se datorează şi alegătorilor de etnie română din judeţele Iaşi şi Vrancea (!), unde a înregistrat un scor de şase ori mai mare decât al UDMR-ului.

Tokes Laszlo a ţinut să-l felicite pe primarul Petru Filip pentru victorie. „Alegerea mea a demonstrat că nu este singurul bihorean în Parlamentul European”, a declarat episcopul. El a precizat că intenţionează să conclucreze în cât mai multe proiecte atât cu Petru Filip, cât şi cu ceilalţi europarlamentari români.

El a felicitat şi UDMR pentru rezultatele obţinute, însă a ţinut să sublinieze că voturile primite de el nu vin din partea susţinătorilor UDMR, ci din partea alegătorilor maghiari pe care UDMR nu a reuşit să-i determine să voteze Uniunea. „Felicitări UDMR, în ciuda metodelor antidemocrate prin care a încercat să-mi îngrădească reuşita. Mă bucur că rezultatele alegerilor au infirmat acuzaţiile UDMR, care a spus că aş prezenta un pericol asupra reprezentării maghiarilor în Parlamentul European, că aş diviza comunitatea maghiară prin candidatura mea separată”, a declarat Tokes. El a spus că UDMR continuă să ducă o campanie împotriva lui. „Este de neînţeles pentru mine. Mă mir că duc o politică ca şi bourbonii, care nu au învăţat din greşelile lor. S-a adeverit justeţea politicii lor. Mă miră şi declaraţiile lui Frunda, care spunea că unica mea intenţie este să distrug UDMR. Eu sunt membru al UDMR şi prin urmare victoria mea este şi victoria lor”, a subliniat episcopul.

Anghel Georgiana2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor