Tokes Laszlo predică ecumenism prin politică

25Comentarii
Tokes Laszlo predică ecumenism prin politică
După ce a definit secuimea ca fiind „Tibetul României”, Tokes spune că vizita lui Dalai Lama nu e nicidecum politică.

Europarlamentarul Tokes Laszlo ţine să facă câteva precizări cu privire la preconizata vizită al lui Dalai Lama în România, din septembrie. Demersul europarlamentarului vine şi ca un răspuns la poziţia luată de către Ministerul Afecerilor Externe, care ţinea să sublinieze că nu l-a invitat pe Dalai Lama în România şi că ţara noastră recunoaşte o singură Chină: Republica Populară Chineză.

Spicuim în continuare din comunicatul emis de Tokes: „Vizita lui Dalai Lama nu pune sub semnul întrebării principiul «unei singure Chine» acceptată de România. Prima vizită a Sfinţiei Sale în România nu este de natură politică, ci una de natură ecumenică, religioasă. În mod special vizita se adresează pământului natal al lingvistului Korosi Csoma Sandor, considerat un „sfânt” (bodhisattva) de cei de credinţă budistă”.

Ecumenică. Şi totuşi…

În ciuda asigurărilor de acum cu privire la lipsa componentei politice din vizita lui Dalai Lama, iată ce declara acelaşi Tokes Laszlo printr-un comunicat de presă remis în ultima decadă a lunii martie: „Noi, maghiarii din Transilvania şi maghiarii secui putem constata cu amărăciune că în timp ce puterea «democratică» din România nu este dispusă nici să discute cu noi despre problema autonomiei (…) în acest timp comuniştii din China şi reprezentanţii lui Dalai Lama s-au înţeles deja şi în privinţa următoarei runde a negocierilor. Deci «Tibetul» României mai are ce recupera faţă de ţara lui Dalai Lama. Şi are şi şansa s-o facă, din moment ce la noi comunismul a fost înlocuit de mult de democraţia europeană…”.

CĂLIN CORPAŞ

Vine Dalai Lama

Vine Dalai Lama25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor