Tone de hartie adunate de copii

Tone de hartie adunate de copii
Elevii de la Şcoala „Nicolae Bălcescu” au adunat câteva tone de hârtie în cadrul campaniei „Copacul fericit”.

Elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea au adunat, zilele trecute, câteva tone de hartie. Campania „Copacul fericit” a demarat în şcoală în prima săptămână din semestrul II. Acţiunea a făcut parte din proiectul internaţional „Eco-şcoala”, la care Şcoala Nicolae Bălcescu este parteneră.

Statut

„Eco-şcoala este un program internaţional care a avut ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmăreşte ca acest program să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a elevilor în privinţa problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu în clasă şi acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.

Eco-şcoala are ca scop îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în împrejurimile acesteia, iar cei implicaţi în program au posibilitatea afirmării la nivel naţional prin câştigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar şi statutul de Eco-şcoală. Activităţile specifice programului reprezintă de asemenea o alternativă ecologică, instructivă şi interesantă de petrecere a timpului liber”, a explicat Alina Deliman, unul dintre coordonatorii acestui proiect la nivelul Şcolii Bălcescu.

La nivel internaţional, programul Eco-şcoala este coordonat de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător, care reuneşte organizaţii neguvernamentale ce acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvolatare durabilă.

Eco-agenţii din Şcoala „Nicolae Bălcescu” au avut rolul de a transmite, în rândul colegilor şi a părinţilor, mesajul campaniei: „Orice deşeu îşi are locul lui”.

„Copiii s-au mobilizat foarte bine. Ne-am bucurat şi de sprijinul părinţilor. Cred că am reuşit să-i determinăm pe elevi să colecteze selectiv”, a spus şi Ileana Reich, celălalt coordonator al proiectului.

C.D.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !