Top 10 cele mai mici animale din lume

2Comentarii
Top 10 cele mai mici animale din lume
În toate speciile există indivizi mai înalţi, mai grăsuţi, mai pufoşi dar şi mai mici. Pentru ei nu contează că sunt în miniatură, din contră, statura lor chiar i-a făcut faimoşi în toată lumea.

1. Cel mai mic câine din lume: 12,4 cm înălţime

La doar jumătate de kilogram şi 12,4cm înălţime, Ducky, un chihuahua din SUA, deţine recordul mondial la cel mai mic câine, ca înălţime. El nu este însă cel mai micuţ din istorie: acum mai mulţi ani, un Yorkshire terrier, tare pitic, avea doar 7 cm.

2. Cel mai mic şarpe din lume: 10,1 cm lungime

Leptotyphlops carlae ajunge la maturitate la doar 10 cm lungime. A fost descoperit recent pe insula Barbados şi este subţire ca spaghetele.

3. Cel mai mic peşte din lume: 7,9 mm lungime

Peştele Paedocypris progenetica a fost descoperit în ianuarie 2006 în Sumatra şi este un membru al familiei crapului. Este cea mai mică vertebrată din lume.

4. Cel mai mic căluţ din lume: 43,18 cm înălţime

Micul căluţ face parte dintr-o rasă miniatură, însă chiar şi pentru această specie este mult prea mic. Degeţica are cinci ani, 27 kg şi 43,18 cm înălţime.5. Cea mai mică pisicuţă din lume: 15,5 cm înălţime şi 49 cm lungime

Pe motănel îl cheamă Mr. Peebles. Trăieşte în Illinois, are doi ani şi este cea mai mică pisică din lume, lucru certificat de Cartea Recordurilor.6. Cel mai mic hamster din lume: 2,5 cm înălţime

PeeWee are 2 grame şi s-a oprit din creştere la 3 saptamani.

7. Cel mai mic cameleon din lume: 1,2 cm lungime

Brookesia Minima locuieşte în junglele din insula Nosy Be, în apropiere de Madagascar. Femelele sunt un pic mai mari decât masculii.

8. Cea mai mică şopârlă din lume: 16mm lungime

Sphaerodactylus ariasae atinge 16 mm lungime, din vârful cozii până la botic, la maturitate.

9. Cea mai mică vită din lume: 81 cm înălţime

Este o specie de zebu indian, denumit vaca Vechur. Văcuţa câştigătoare a titlului are 6 ani.10. Cel mai mic cal de mare: 16 mm lungime

Hippocampus denise are în mod normal 16 mm lungime, nu este doar caracteristica unui singur exemplar. Anumiţi indivizi maturi aveau chiar 13 mm. Micuţii trăiesc în vestul oceanului Pacific.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor