Top 15 mondial la rebus logic

Top 15 mondial la rebus logic
Echipa nationala a României a reusit sa se situeze în prima jumatate a clasamentului la Campionatul Mondial de Rebus din Ungaria. Din 38 de participanti, echipa României a reusit sa ocupe locul 15.

Campionatul a fost câstigat de germani. Doi dintre cei opt componenti ai lotului României sunt oradeni: Emeric Lorincz, informatician la Casa de Asigurari de Sanatate, si capitanul-jucator al echipei si corespondentul Radio România Actualitati, Stelian-Radu Cacuci.


Lorincz este la cea de-a noua participare internationala, iar Stelian-Radu Cacuci la a cincea. Radu a început sa practice rebus logic în 1997, initiat fiind chiar de Lorincz. Dupa doar doi ani a reusit sa se califice la o întrecere internationala. Românii spun ca s-au simtit cel mai bine la proba pe echipe. „Datorita experientei internationale am reusit sa ne grupam foarte bine la proba pe echipa, sa ne axam pe problemele cu punctaj mare. Totul este logica si matematica, e vorba de un limbaj universal”, spune Stelian-Radu Cacuci.

Federatie la Oradea


Sponsorii nu sunt foarte dornici sa investeasca în rebus logic. „Nu au în ce investi, fiindca nu exista o Federatie Româna de Rebus Logic. În momentul în care se dovedeste ca un asemenea organism este de utilitate publica, primeste si un buget. Federatia ar urma sa aiba sediul la Oradea. Trebuie sa rezolvam într-un fel situatia, deoarece suntem singura tara care nu ne-am platit cotizatia de 500 de euro pe an. În consecinta am fost si stersi de pe site-ul Federatiei Internationale”, spune Stelian-Radu Cacuci. Urmatoarea competitie va avea loc în Bulgaria.

Bursasiu Veronica