Top 7 Mituri Despre Evaluarea Proprietății (5 minute de citit) 😊

Reactualizat la:
6Comentarii
Top 7 Mituri Despre Evaluarea Proprietății (5 minute de citit) 😊
Înțelegerea modului în care funcționează piața imobiliară este critică pentru succesul vânzătorului de a vinde rapid la cel mai bun preț posibil.

Dacă doriți rezultate mai bune să nu vă încredeți în următoarele mituri despre stabilirea prețului casei dumneavoastră în cazul în care doriți să o vindeți. Vă veți întâlni doar cu eșecul. Iată 7 dintre cele mai importante mituri despre stabilirea prețului casei dumneavoastră.

Mitul #1 O ofertă (scrisă) care vine prea repede înseamnă că prețul proprietății este prea mic.

Dacă primiți oferte în primele zile, atunci ați stabilit corect prețul. Nu vă temeți dacă vă gândiți că prețul e prea mic pentru că puteți obține mai multe oferte care vă vor aduce prețuri mai mari sau oferte peste prețul dumneavoastră. Piața se va ajusta pentru dumneavoastră. ”Stocul” de proprietăți poate fi mic, cu un număr limitat de proprietăți disponibile pentru cumpărare. În această situație, aveți șansa ca ofertele să vină rapid.

Este esențial să găsiți un consultant imobiliar în care să aveți încredere, să vă asigurați că acel consultant cunoaște piața, știe cum să evalueze o proprietate, astfel încât să obțineți cel mai bun preț posibil.

Mitul #2 Așteaptă și oferta va veni

Mulți oameni presupun că, dacă așteaptă destul de mult, va veni o ofertă bună. Am auzit de atâtea ori de la vânzători că nu se grăbesc și pot aștepta ca oferta cea mare să vină în câteva luni.

Majoritatea proprietăților evaluate corect vor fi vândute în primele câteva săptămâni. Cumpărătorii serioși au angajat un agent profesionist și au văzut tot ce este pe piață. Rezultatul este că, cumpărătorii așteaptă cea mai bună proprietate posibilă să apară pe piață și dacă este proprietatea pe care o caută și este la o valoare de piață corectă, vor face o ofertă.

Dacă văd că proprietatea stă pe piață luni după luni, ei vor presupune că există ceva în neregulă cu ea sau că este cu mult supraevaluată. Piața va determina prețul și, dacă nu primiți deloc oferte în primele câteva săptămâni, puteți presupune că este supraevaluată și cumpărătorii așteaptă să reveniți la realitate. Dacă aveți vizionări, dar nu există oferte, atunci s-ar putea să fi, ușor, supraevaluat proprietatea. Cu cât locuința stă mai mult pe piață, cu atât puterea dumneavoastră de negociere scade. Cumpărătorii vor presupune că sunteți disperați.

Mitul #3 Publicitate mai multă aduce prețuri mai mari

Valoarea de piață a proprietății dumnevoastră nu are nimic de-a face cu numărul de anunțuri pe care le postați sau despre cât de vastă este promovarea în social media. Vă puteți expune proprietatea la cumpărători calificați, dar fără prețul potrivit ei nu vor face o ofertă în curând. Amintiți-vă, cumpărătorii reali sunt reprezentați de un agent și, probabil, au fost pre-aprobați de un creditor ipotecar.

Agentul de credit se va asigura că-și face temele despre orice proprietate de care sunt interesați și va sfătui cumpărătorul cu privire la valoarea justă de piață a proprietății. Ei reprezintă interesele cele mai bune ale clientului lor și nu îl vor lăsa să plătească prea mult pentru proprietate. Riscul aici este că, proprietatea, ar putea să nu fie evaluată de către evaluator și nu vor primi un credit ipotecar. Supraprețul risipește timpul tuturor.

Mitul #4 Să facem loc de negociere! Hai să începem de sus, cu un preț mare

Acesta este un mit foarte comun și dacă stabiliți prețul prea mare, nu veți ajunge niciodată la un preț mediu dacă primiți o ofertă scăzută. În cazul în care prețul este prea mare, cumpărătorii vor fi sfătuiți de agentul lor să aștepte până când veți reveni la realitate, până veți scădea prețul. Am văzut adesea un preț mai mic sau mai realist, oferit de cumpărător, iar proprietarii au devenit ofensați și au refuzat să lucreze cu aceștia.

Negocierea este foarte importantă și consultantul dumneavoastră vă va evalua corect proprietatea și vă va lăsa puțin spațiu de negociere. Puneți-vă încrederea în experiența lor și lăsați-i să vă ghideze.

Mitul #5 Mai multe prezentări deschise (open houses) vor aduce prețul cel mare

Un mit comun în imobiliare este că o prezentare deschisă este o modalitate excelentă de a vinde o propiretate și de a obține un preț ridicat pentru ea. Mulți vânzători doresc și se așteaptă de la consultanții lor să facă prezentări deschise în fiecare weekend și au falsa impresie că acest lucru va aduce un preț mai mare și vor vinde mai repede. Adevărul este că doar 2% din proprietăți sunt vândute la o prezentare deschisă.

În toți anii în care am fost în domeniul imobiliar am vândut doar 3 case ca urmare a unei prezentări deschise și niciuna dintre acestea nu a dus la aducerea unui preț mai mare decât valoarea justă de piață.

Mitul#6 Hai să așteptăm cumpărătorul potrivit. Știu că e acolo undeva.

Sunteți siguri că acel cumpărător este acolo și dacă așteptați suficient de mult, el va veni. Lucrând cu cumpărătorii și vânzătorii de-a lungul anilor am auzit de multe ori “bine, cred că nu a fost menit să se întâmple până acum”. Trebuie doar să aștepte mai mult pentru acel cumpărător într-un million, care nu este reprezentat de un agent și va veni și va plăti mai mult decât merită proprietatea.

Un agent care reprezintă cel mai bun interes al cumpărătorului va fi conștient de preț și se va asigura că clientul său ia o decizie financiară rațională și nu una emoțională. Chiar dacă cumpărătorii insistă

să avanseze cu achiziția, cu excepția cazului în care sunt cumpărători cu bani numerar, aveți riscul ca proprietatea să nu fie evaluată și cumpărătorul să nu poată obține un credit ipotecar. Nu ar fi mult mai ușor să evaluați corect proprietatea și să o vindeți repede, mai degrabă decât să țineți permanent casa pregătită pentru vizionări la un moment dat?

Mitul#7 Cică merită mai mult

VĂ RUGĂM să nu folosiți ”radio șanț” sau gura lumii pentru a estima valoarea proprietății dumneavoastră! Ei nu v-au văzut proprietatea și nu au notat caracteristicile sau avantajele speciale, iar prețurile pot diferi foarte mult de la o stradă la alta.

Fiți înțelepți, evaluați corect și nu vă sabotați vânzarea propriei proprietăți.

Atrageți cumpărătorii potriviți prin stabilirea prețului corect al proprietății dumneavoastră încă de la început. Evaluarea proprietății necesită experiență și cunoaștere a pieței.

Sursa: https://www.eileenandersonrealtor.com/top-7-myths-home-pricing-home-selling/

Intră in contact cu noi aici: https://mailchi.mp/0c03bb748d36/te_invit_in_echiparemaxjoy

Sau 👉 APLICĂ aici

https://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/consultant-imobiliar/1092362 si vom stabili o întâlnire 🙂

Advertorial! Hb: 160583

Taguri:


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor