Top Expo 2012 la Oradea

De Dan Birta
Reactualizat la:
Top Expo 2012 la Oradea
Patru zile de expoziţie, târg cu vânzare şi spectacole folclorice la Arena Antonio Alexe.

Circa 100 de firme, dintre care câteva zeci din Ungaria, participă la Top Expo 2012, organizat în perioada 20 – 23 septembrie 2012 la Arena Antonio Alexe din Oradea. Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa prefectului Claudiu Pop, a directorului general a Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Constantin Badea şi a reprezentanţilor firmelor din Ungaria.

 Expozanţi

Expoziţia este o nouă posibilitate de dezvoltare a relaţiilor economice a firmelor din România şi Ungaria. „La această ediţie a târgului, îşi expun oferta peste 100 de firme din România şi Ungaria din diverse domenii de activitate – alimentar, construcţii şi amenajări, bancar, turism, îmbrăcăminte – încălţăminte”, ne-a informat Mihai Dacin, administratorul Top Press, firma organizatoare.

Pe suprafaţa arenei expun 30 de firme din Ungaria şi 30 de firme care participă printr-un proiect al Zonei Metropolitane Oradea, precum şi expozanţi tradiţionali sau noi ai târgului.

Pe holurile arenei îşi etalează produsele expozanţi cunoscuţi cumpărătorilor orădeni din târgurile organizate de către Cavi Expo Fashion. Cei din urmă erau nemulţumiţi datorită faptului că biletul de intrare costă 5 lei. „Cred că am luat ţeapă cu acest târg. Nu cred că vor fi prea mulţi vizitatori, dacă biletul de intrare costă 5 lei”, se plângea un producător de haine din blană şi piele.

În altă ordine de idei, cei care vor trece pragul târgului nu vor avea ce pierde, producătorii fiind dispuşi să negocieze cel puţin 5 lei din produsele vândute, valoare biletului de intrare. Astfel, pantofii de damă, piele interior şi exterior costă începând de la 120 de lei. Pantofii tip sport de bărbaţi, tot din piele, se vând cu 169 de lei perechea. „A trebuit să ridicăm preţul de la 150 la 169 de lei din cauză că s-a scumpit materia primă. Dar am crescut şi calitatea şi am variat culorile”, a precizat Lucian Ioan, agent comercial al unei firme de încălţăminte.

Producătorii din haine de blană şi piele anunţă reduceri mari la producele comercializate. O haină de piele se vinde cu preţuri cuprinse între 350 şi 450 de lei, iar una din blană cu 700 – 800 de lei.

Mai trist este pentru cei care şi-au întins tarabele în târgul alimentar, de lângă biserică, ploaia stricându-le planurile.

Concomitent cu târgul a fost organizată, de către Camera de Comerţ şi Industrie Româno – Maghiară Carpatia şi Camera de Comerţ şi Industrie din Ungaria o întâlnire de afaceri a întreprinzătorilor români şi maghiari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !