Topul averilor ziariştilor

4Comentarii
Topul averilor ziariştilor
Exista si in Romania ziaristi care detin averi impresionante: conturi de milioane de euro, masini de lux, vile si case de vacanta.

ZIARISTI MILIONARI IN EURO

Printre acestia se situeaza, la loc de frunte, Cornel Nistorescu, posesor al unei vile cu domeniu la iesirea din Bucuresti, al inca unei vile cu piscina si teren de 1.500 mp in zona Bdul Expozitiei, estimata la 800.000 euro, si al unui apartament pe Soseaua Nordului, de un milion de euro.

In plus, Nistorescu detine tablouri de circa un milion de euro, un autoturism Volvo S80 si un BMW X5. A obtinut, din vanzarea partilor sale sociale la trustul Expres, circa 4 milioane de euro.

Este actionar majoritar la 3 firme, doar una dintre ele figurand cu profit pe anul 2005 (circa 98.000 lei). Nici Sorin Rosca Stanescu nu sta prost la capitolul avere: un apartament de 3 camere in Bucuresti, 3 vile – doua la Snagov si una la Corbeanca, cu terenurile aferente de 13.500 mp in total, o salupa si conturi de 2 milioane de euro. Este actionar semnificativ sau majoritar la 5 societati comerciale, cu peste 400.000 lei profit net total in 2005.

TAVERNA LUI TUCA SI DACIA LUI CTP

Marius Tuca detine restaurantul Taverna Sarbului, cu terenul de 10.000 mp aferent, evaluat la 4 milioane de euro, un restaurant pe litoral, o casa in centrul Capitalei, un apartament in Baneasa, o vila la Neptun, inchiriata, si 7.500 mp de teren (impreuna cu sotia) la Snagov si Vama Veche. Tuca mai are un BMW Cabrio seria 6 si un Audi A6 masina de serviciu, plus un pescador pe o societate de pescuit, la care a cesionat actiunile.

De asemenea, are conturi bancare de 100.000 de euro si este actionar la doua firme, care n-au rezultate excelente. In schimb, sotia sa este actionar la 3 societati, care au avut in 2005 un profit net de aproape 600.000 lei.

Cristian Tudor Popescu are un apartament in Bucuresti, evaluat la 100.000 euro, si o casa de vacanta la Breaza, de 100-150.000 euro. A obtinut circa 450.000 de euro din vanzarea de actiuni la Adevarul si Gandul si detine o Dacia din 2004.
Detine parti sociale la doua societati, dar care in 2005 au avut pierderi majore.

ESCA – 3 CASE, GHEORGHE – 7 CASE

Andreea Esca are in proprietate 3 case – un apartament in Baneasa si doua vile in zona Armeneasca, respectiv Snagov-Silistea.

Conduce un Volvo XC 90 proprietate personala si detine o societate comerciala care a avut, in 2005, un profit modest – 22.600 lei.

Desi s-au facut o gramada de speculatii pe seama salariului sau, e destul de clar ca “grosul” castigurilor le aduce sotul sau, Alexandre Eram.

Andrei Gheorghe sta foarte bine la capitolul proprietati imobiliare: o vila in Voluntari si una in Capitala, trei apartamente – doua in Constanta si unul in Bucuresti, doua case de vacanta, la Mamaia si la Moscova, plus mai multe terenuri.

Pe langa cele 7 case, Gheorghe mai are 3 masini – Audi A8, Audi All Road si Citroen Xsara, 3 firme – care ii aduc dividende de 30.000 pe an, plus conturi de 100.000 euro si alti 200.000 de euro investiti pe piata de capital.

“AUTOBAZA” LUI DAN DIACONESCU

De departe, unul dintre cei mai bine dotati la capitolul “cai putere” este Dan Diaconescu, acesta avand, pe firma, nu mai putin de 6 masini de lux: Bentley, Rolls Royce, Infinity, Porsche, Alfa Romeo si Mercedes SLK.

La acestea se mai adauga un iaht si un avion Cesna, plus o casa de un milion de euro si o vila in Primaverii, de 2 milioane euro. Dan Diaconescu detine parti sociale la 4 firme, care in 2005 au avut un profit net total de peste 400.000 lei.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor