Torje, repus ca şef în secret

6Comentarii
Dan Lazar
Dan Lazar
ORADEA – După ce a fost o perioadă ţinta presei, comisarul Emil Torje a revenit marti în funcţia de şef al Punctului de Trecere a Frontierei Borş fără ca ziariştii să fie anunţaţi. Torje a fost destituit în aprilie 2005 din funcţie, fiind suspectat de acte de corupţie în urma unui control demarat la PTF Borş.

El a acţionat în instanţa Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, iar justiţia a decis că trebuie repus pe funcţie.

Surprins cu valută-n vamă
Potrivit informaţiilor iniţiale ale Inspectoratulului General al Poliţiei de Frontieră, asupra ofiţerului ar fi fost găsite sume de bani în lei şi valută a căror provenienţă nu a putut fi justificată, fapt ce contravine unui regulament intern adoptat de IGPFR, tocmai în vederea combaterii corupţiei. Ca umare, Poliţia de Frontieră a demarat o anchetă internă şi a decis sancţionarea pe cale administrativă a ofiţerului de poliţie, prin destituirea din funcţia de şef al PTF Borş.

Comisarul Emil Torje a considerat măsurile luate împotriva lui abuzive, prin urmare a cerut în instanţă repunerea lui pe funcţie. A urmat un an şi jumătate de procese, iar în august Înalta Curte de Casaţie a decis în favoarea ofiţerului. Astfel, ieri a fost pusă în aplicare setinţa, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor încercând să ţină totul departe de urechile opiniei publice. „Este secret de serviciu”, atât a răspuns purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul Dan Lazăr, la solicitările făcute.

Silenzio stampa
Contactat, comisarul Emil Torje a precizat că nu poate da nici un fel de informaţii în legătură cu acest aspect, singurul autorizat în acest sens fiind purtătorul de cuvânt.
Pentru a fi repus în funcţie comisarul Emil Torje, Poliţia de Frontieră a fost nevoită să-l destituite pe cel care i-a luat locul lui Torje în momentul destituirii, Dorin Popa. IJPF Bihor a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al PTF Borş fără să aştepte sentinţa în procesul intentat de Torje, astfel că, în august, erau doi ofiţeri care aveau dreptul pe aceeaşi funcţie, Dorin Popa, ca urmare a câştigării concursului, şi Emil Torje, prin hotărârea judecătorească.

Casă şi două maşini
Totodată, Emil Torje va primi retroactiv salariile pe perioada în care instanţa a hotărât că a fost destituit nelegal.
Comisarul Emil Torje a ajuns şef al PTF Borş în anul 2003, ca urmare a avansării în funcţie a lui Vasile Domuţ, care a fost numit atunci prim-adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor. Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor, şeful PTF Borş deţinea în anul 2004 o casă de locuit, evaluată la aproape un miliard de lei vechi, şi două autoturisme, un Audi A4 şi un Ford, ambele fabricate în 2000.

Georgiana Anghel6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor