Tornada a răvăşit Bihorul

54Comentarii
Tornada a răvăşit Bihorul
BIHOR – Un vânt distrugător de tip tornadă s-a format duminică seara, în jurul orei 19, deasupra comunei Şuncuiuş, răvăşind tot ce a prins în cale între centrul de comună şi satul Zece Hotare.

Tornada a luat apoi direcţia comunei Borod. Cornel Pop, viceprimarul din Şuncuiuş, spune că tornada a avut culoarul pe o lăţime de 60-100 de metri. Impactul a fost major. Potrivit evaluărilor, în Zece Hotare au fost afectate 21 de gospodării, 14.000 de ţigle fiind aruncate de pe acoperişuri.

Au mai fost afectate şcoala şi dispensarul din sat. În centrul de comună Şuncuiuş, la o primă evaluare, au suferit pagube 130 de gospodării, şcoala şi blocul social. „Au existat şi geamuri smulse, iar o remorcă de tractor a fost distrusă de un cireş căzut. De asemenea, câteva hectare de pădure între Zece Hectare şi Şuncuiuş au fost distruse”, ne-a spus viceprimarul Pop. Alţi circa 500 de pomi fructiferi au fost smulşi din rădăcină, ne-a informat secretarul Florin Brândaş.

O echipă a Prefecturii se afla ieri pe teren, pentru constatarea pagubelor.

Calin Corpas54Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor