Torpile politice la Teatru

Torpile politice la Teatru
Deva – Viceprimarul Ioan Inişconi a declarat într-o conferinţă de presă că Turi Zoltan, fostul director al Teatrului de Artă Dramatică Deva, a fost forţat să demisioneze.

„Cred şi o susţin public, totul a pornit de la un anumit scandal, izbucnit într-un turneu, scandal care a fost sancţionat de către conducere”, declară Ioan Inişconi.

Printre cei “pedepsiţi” a fost şi o actriţă care, se vehiculează, că ar fi fiica vitregă a unui consilier local. „Nu am dovezi că asta ar fi adevărat, dar aşa am auzit şi eu”, declară Ioan Inişconi, cu privire la relaţiile de rudenie dintre actriţa Andreea Raica şi consilierul local Pompiliu Crai (PNL).

Cea de-a doua bulină neagră a primit-o Turi atunci când a montat un spectacol în regia lui Ştefan Ciocan. „Acest scandal, legat de montarea unei piese de domnul Ciocan, cred că a deranjat anumite persoane, ca să nu spun altceva, şi atunci s-a comandat un control la teatru”, spune viceprimarul.

„A fost un control făcut de nespecialişti. Avizul a fost negativ”, adaugă viceprimarul. Din comisia de control avea să facă parte şi consilierul Pompiliu Crai. “Îmi pare rău că domnul Turi nu a fost un luptător şi nu a scos la iveală adevăratele mecanisme care au fost în spate. Dar, chiar dacă ar fi câştigat, ar fi fost şicanat până şi-ar fi dat demisia”, concluzionează Ioan Inişconi.

„A venit cu o foaie cu 10 rânduri”

Întrebat de ce a dat comisia aviz negativ, Pompiliu Crai spune că directorul Turi s-a prezentat la comisia de examinare cu o foaie pe care erau scrise 10 rânduri. „La prima întâlnire cu comisia a venit cu o foaie cu 10 rânduri. I-am spus să se întoarcă la birou şi să vină mai bine pregătit. A venit şi a doua oară tot fără ce i-am cerut. La a treia întâlnire deja apăruseră noi indicii: contracte semnate între dânsul şi teatru, alte colaborări mai mult sau mai puţin calificate, între care şi cea cu aşa-zisul regizor Ciocan. Dar, a fost opţiunea dânsului să demisioneze. Şi-a dat demisia cu o lună înainte de a delibera comisia cu privire la activitatea sa”, declară Crai.

Întrebat despre legătura de rudenie dintre el şi actriţa Andreea Raica, consilierul Crai afirmă că aceasta nu există. “Calitatea mea de familist este de divorţat. Am o fiică din prima căsătorie, dar nu pe Andreea Raica. Sunt simple speculaţii”, concluzionează Pompiliu Crai.

În mandatul lui Turi

După 19 ani în care teatrul nu a avut o sală proprie, directorul Turi a inaugurat “Sala Studio”, amenajată în foaierul teatrului. Artiştii au dat, sub conducerea lui Turi Zoltan, peste şapte premiere, iar pe scena teatrului devean au urcat Maia Morgenstern, Florin Piersic şi o companie de teatru din Franţa. Contactat, fostul director Turi Zoltan nu a vrut să comenteze în nici un fel declaraţiile viceprimarului Ioan Inişconi. Vinerea trecută directorul Turi a intrat pentru ultima oară în Sala Studio, şi a plecat.

Hannelore Acârnulesei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !